Ο Παπανικολάου των «2.000» και η προσπέραση Σλούκα στον Μάντζαρη

Μπορεί τα επιτεύγματα του Σάσα Βεζένκοφ να ήταν πολλά και σημαντικά ωστόσο δύο συμπαίκτες του δεν έφυγαν με άδεια χέρια στο επίπεδο των ατομικών επιδόσεων. Το αντίθετο, Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας έφτασαν σε πολύ ξεχωριστά επιτεύγματα…

*Ο Κώστας Παπανικολάου με τους 14 πόντους του έγινε ο 72ος που έφτασε τους 2.000+ στην Basket League και ο 8ος από τους παίκτες που αγωνίζονται στο φετινό Πρωτάθλημα.

*Ο Κώστας Σλούκας έγινε ο 3ος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Basket League! Με τις τέσσερις ασίστ που είχε στο ματς της Ρόδου, έφτασε στις 624 και ανέβηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Βαγγέλη Μάντζαρη που είχε 622 στην 8ετία 2011-19.

*Σε ομαδικό επίπεδο, αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι της φετινής Basket League που κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο και το δεύτερο το οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός αφού είχε περάσει από το Περιστέρι στη 13η αγωνιστική με το καλάθι του Τόμας Ουόκαπ στα 1,4’’ και σκορ 86-87. Θέση σε αυτή τη λίστα έχουν οι νίκες του Λαυρίου επί της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό (81-80) και του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου με 72-71.

Από το Blogger.