Ο Ξανθόπουλος «έπιασε» τον Κακιούζη στην 4η θέση των πασέρ της ΑΕΚ

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος συνέχισε και μέσα από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Προμηθέα να βάζει κομμάτια στο παζλ των προσωπικών επιτευγμάτων του, στη διαδρομή των 20 χρόνων του στο επαγγελματικό μπάσκετ. Ο πολύπειρος γκαρντ που σε λίγες μέρες (29/4) θα γιορτάσει τα 39α γενέθλια του, έφτασε σε δύο ακόμη επιτεύγματα με τη φανέλα της ΑΕΚ, αφού έγινε ο 4ος πασέρ στην ιστορία της ενώ παράλληλα μπήκε στη 15άδα της λίστας των «κλεφτών» της. Πιο συγκεκριμένα…

*Με τις πέντε ασίστ που είχε στην Πάτρα, έφτασε τις 227 με τη φανέλα της ΑΕΚ και «έπιασε» στην 4η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, τον Μιχάλη Κακιούζη.

*Με το κλέψιμο που έκανε στο ματς με τον Προμηθέα, έφτασε στα 64 με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και μπήκε στη 15άδα της λίστας της στην Basket League. Για να το κάνει αυτό άφησε εκτός του Μάρτιν Μιούρσεπ που είχε 63 κλεψίματα στη διετία 1999-2001.

*Ο πολύπειρος γκαρντ σημείωσε την πρώτη προσωπική και 33η συνολικά, φετινή επίδοση 5+ ασίστ που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών.

*Για την ΑΕΚ σταμάτησε για τρίτη φορά φέτος, ένα σερί της τριών νικών στο Πρωτάθλημα. Είχε κάνει το 3/3 από την 1η μέχρι την 3η αγωνιστική, από τη 12η μέχρι τη 14η και στη 17η, στη 18η και στην 20ή αγωνιστική.

Από το Blogger.