ΕΠΟ: «Είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA για τους elite διαιτητές»

Το θέμα με την διαιτησία συνεχίζει να απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα τις ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ της Super League. Ο “χαρτοπόλεμος” των ανακοινώσεων συνεχίζεται, με την ΚΕΔ να ανακοινώνει elite διαιτητή μόνο για το ντέρμπι, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Μια ημέρα αφού έγινε γνωστή η επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν -και τη συζήτησή τους για το θέμα- η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στη συνέχεια των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η ΕΠΟ είχε θετική αντίδραση, στην έλευση elite διαιτητών, με τη συνδρομή της UEFA, στην επαφή που είχε ο Τακης Μπαλτάκος με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Μάλιστα, τονίζεται ότι “… δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ”.

Η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023.

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής.

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.

Από το Blogger.