Ο Μάντζαρης με ρεκόρ καριέρας και 7ος πασέρ στην ιστορία


Μία εβδομάδα νωρίτερα μοίρασε εννιά ασίστ στον αγώνα του Ιωνικού με την ΑΕΚ, μένοντας μία μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Χθες ο Βαγγέλης Μάντζαρης κατάφερε να το «πιάσει» μοιράζοντας 10 ασίστ. Στις 340 προηγούμενες εμφανίσεις του, ο διεθνής γκαρντ είχε φτάσει άλλη μία φορά στις 10 τελικές πάσες. Ήταν για τη 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2015-16 όταν ως παίκτης του Ολυμπιακού, έφτασε σε αυτήν την επίδοση στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο.

Αυτές οι 10 ασίστ που είχε χθες ο Βαγγέλης Μάντζαρης, τον οδήγησαν μία θέση ψηλότερα στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της Basket League. Έφτασε τις 976, ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό που είχε 975 –στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος- και είναι πλέον ο 7ος πασέρ της κατηγορίας (από το 1992-93).

Αυτή ήταν παράλληλα η έκτη διψήφια επίδοση ασίστ στην ιστορία του Ιωνικού στην Basket League. Οι πέντε προηγούμενες ανήκαν στον Ντάνιελ Χάμιλτον που έχει και το ρεκόρ περισσότερων ασίστ για τους Νικαιώτες αφού είχε 13 στο φετινό, εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο.

Ο Μάντζαρης είχε δύο λάθη, πέραν των 10 ασίστ του και σημείωσε την 20ή επίδοση τουλάχιστον +8 στον συντελεστή ασίστ/λαθών. Το ρεκόρ μοιράζονται με +12 οι Τζος Χάγκινς από την 3η και Άντονι Κάουαν από την 4η αγωνιστική. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης του φετινού Ιωνικού που έφτασε σε διψήφια επίδοση «οικονομίας» έχοντας συντελεστή +10 (10 ασίστ + 2 κλεψίματα – 2 λάθη).

Κατά τα άλλα για τον Ιωνικό…

*Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, έγινε ο πρώτος παίκτης του Ιωνικού στην Basket League που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

Στον αντίποδα έβαλε το όνομα του στη λίστα των επιδόσεων 7+ άστοχων σουτ δύο πόντων για τέταρτη φορά, έχοντας 4/11.

*Ο Άνχελ Καστίγιο Νούνιεζ σημείωσε την έκτη επίδοση 5+ άστοχων βολών του φετινού Πρωταθλήματος, έχοντας 5/10.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ωστόσο έγινε ο πρώτος παίκτης του φετινού Ιωνικού που έφτασε σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ (10) μένοντας χωρίς στατιστικό λάθος. Ήταν η 20ή συνολικά φορά που υπήρξε τέτοιος στατιστικός συνδυασμός στη φετινή σεζόν.
Από το Blogger.