Ο Μωραΐτης ψηλότερα σε τρεις ιστορικές λίστες του Περιστερίου

Ο Δημήτρης Μωραΐτης είχε σημαντική συμβολή στη χθεσινή νίκη του Περιστερίου bwin επί του Κολοσσού H Hotels και μέσα από αυτό το παιχνίδι, «σκαρφάλωσε» σε τρεις ιστορικές λίστες του στην Basket League, εκείνες των πόντων, των τριπόντων και των ασίστ. 

Πιο συγκεκριμένα...

*Με τους 11 πόντους του μπήκε στην 40άδα των σκόρερ των «κυανοκίτρινων». Έφτασε στους 322 και ξεπέρασε τον Θόδωρο Αποσκίτη που είχε 319 στην τετραετία 1994-98.

*Ο διεθνής γκαρντ είχε 3/3 τρίποντα με τα οποία έφτασε στα 49 εύστοχα με τους «κυανοκίτρινους» στην Basket League. Έτσι μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας τους αφού ξεπέρασε τον Βαγγέλη Μάντζαρη που είχε 46, αριθμό στον οποίο τον έφτασε χθες ο Μάρκους Ντένμον.

*Παράλληλα ο Μωραΐτης μπήκε στην πρώτη 15άδα των πασέρ του Περιστερίου bwin. Είχε τρεις ασίστ χθες και φτάνοντας στις 136, ξεπέρασε τον Μιχάλη Πελεκάνο που είχε 134 στην πενταετία 1999-2004.

Ο Μπίλαν βάζει πλώρη για μια ιστορική πρωτιά

Πέρασαν σχεδόν 40 μέρες (4/2) από το παιχνίδι του Περιστερίου bwin με τον Απόλλωνα Carna όταν ο Μίρο Μπίλαν ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ της τελευταίας 12ετίας για τους «κυανοκίτρινους», μαζεύοντας 15 ριμπάουντ. Ο Κροάτης έφτασε στην ίδια επίδοση και χθες και είναι πια υποψήφιος για να κάνει κάτι που δεν έκανε κανείς παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου bwin.

Ο Μπίλαν λοιπόν είχε και χθες, στο παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt, 15 ριμπάουντ και εκμεταλλευόμενος τις δύο συνεχόμενες απουσίες του Ακίλ Μίτσελ της ΑΕΚ, τον προσπέρασε στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ της Basket League. Ο σέντερ του Περιστερίου bwin έφτασε στα 141 ριμπάουντ έναντι των 140 του παίκτη της «Ένωσης» και είναι στην πρώτη θέση των απόλυτων αριθμών.

Δεδομένου ότι απέμειναν τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Κροάτης βάζει υποψηφιότητα για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου bwin που θα αναδειχτεί ο κορυφαίος ριμπάουντερ του Πρωταθλήματος.

Ο Μπίλαν έφτασε για έκτη φορά σε επίδοση 10+ ριμπάουντ, «πιάνοντας» στον ίδιο αριθμό τον Τσέβεζ Γκούντγουϊν ενώ τις περισσότερες διψήφιες επιδόσεις έχει ο Ακίλ Μίτσελ (7).

Ο 34χρονος σέντερ όμως έκανε γενικότερα μία κυριαρχική εμφάνιση αφού πέραν των 15 ριμπάουντ του, είχε 18 πόντους και τέσσερις ασίστ. Στατιστικά αυτή ήταν η καλύτερη από τις 18 εμφανίσεις του στην Basket League, βάσει του ranking αφού είχε 34 έναντι του 27 που είχε στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Carna. Οι τέσσερις ασίστ που μοίρασε είναι επίσης ατομικό ρεκόρ αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι είχε φτάσει έξι φορές στις τρεις.

Παράλληλα ο Μπίλαν έμεινε μόνος στην πρώτη θέση της λίστας των double-double της φετινής Basket League, αφού έφτασε στα έξι και ξεπέρασε τους Ακίλ Μίτσελ και Τσέβεζ Γκούντγουϊν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία από τα έξι τα σημείωσε με συμμετοχές μικρότερες των 24 λεπτών ενώ σε κανένα από τα έξι δεν έμεινε στο παρκέ περισσότερο από 28:38’. Χθες χρειάστηκε 23:54 ενώ είχαν προηγηθεί εκείνα της 4ης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα Carna (21:28) και της 5ης κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό (21:51).

Ο Κροάτης σημείωσε τη δεύτερη προσωπική και έκτη συνολικά επίδοση 10+ πόντων και 15+ ριμπάουντ της φετινής Basket League. Από μία έχουν οι Γκούντγουϊν, Χόκινς, Κόφεϊ και Φλαγκ. Παράλληλα έγινε ο δεύτερος που έφτασε στα 15 ριμπάουντ χωρίς να έχει λάθος στη στατιστική του, αφού τον ίδιο συνδυασμό είχε ο Κρις Κόφεϊ στο παιχνίδι του Κολοσσού H Hotels με τον ΠΑΟΚ mateco για τη 16η αγωνιστική.

Κατά τα άλλα...

*Ο Μάρκους Ντένμον έφτασε σε ένα ρεκόρ καριέρας μέσα από το χθεσινό παιχνίδι, μοιράζοντας έξι ασίστ. Στις προηγούμενες 40 εμφανίσεις του στην Basket League, ο Αμερικανός έφτασε τέσσερις φορές στις πέντε ασίστ, τρεις με τον Παναθηναϊκό στη σεζόν 2017-18 και μία φέτος στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Παράλληλα, ο Ντένμον σημείωσε τη 14η επίδοση 6+ ασίστ μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος.

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης έσπασε το προσωπικό «φράγμα» των 1.900 πόντων με τους εννιά που είχε χθες. Ο διεθνής φόργουορντ χρειάστηκε 311 αγώνες και έγινε ο 84ος που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Με τους 12 πόντους του στο χθεσινό παιχνίδι, ο Σιλβέν Φρανσίσκο έγινε ο τρίτος παίκτης του φετινού Περιστερίου bwin, μετά τους Ντένμον και Μπίλαν, που έφτασε τους 200+ πόντους. Ο Γάλλος έγινε ο 68ος στην ιστορία των «κυανοκίτρινων» που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

*Ο Νίκος Χουγκάζ με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που είχε κόντρα στο Λαύριο Megabolt, έφτασε και ξεπέρασε τα 200 σε 69 αγώνες στην κατηγορία.

Από το Blogger.