Ο Γερομιχαλός 8ος «500άρης» σκόρερ του Λαυρίου

Σε τρία ξεχωριστά επιτεύγματα έφτασε ο Πέτρος Γερομιχαλός, μέσα από το χθεσινό παιχνίδι στο Περιστέρι. Έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου που έσπασε το «φράγμα» των 500 πόντων, ενώ παράλληλα έγινε 3ος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ για την ομάδα της λαυρεωτικής. Αυτά μέσα από την 90ή εμφάνιση του με τη φανέλα της στην Basket League.

Πιο συγκεκριμένα…

*Με τους επτά πόντους που είχε χθες, έφτασε στους 504 και «έπιασε» στην 7η θέση της λίστας των σκόρερ του Λαυρίου Megabolt τον Ντέβιν Ντέιβις.

*Με τα τρία αμυντικά του ριμπάουντ, έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας της ομάδας της λαυρεωτικής. Έφτασε τα 208 και ξεπέρασε τον επί τρία χρόνια συμπαίκτη του, Βασίλη Μουράτο.

*Ο Γερομιχαλός έφτασε στην 3η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος του Λαυρίου Megabolt, τον Τζαμάλ Νίξον έχοντας πλέον 90.

Ακόμη για το Λαύριο Megabolt…

*Ο Θόδωρος Ζάρας είχε 1/4 τρίποντα και με αυτό στο οποίο ευστόχησε, «έσπασε» τη συνύπαρξη του με τον Νίκο Χατζηβρέττα στη 15η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Έφτασε στα 396 και είναι έτσι πλέον στη 14η θέση της λίστας.

Η χθεσινή εμφάνιση ήταν η 360ή για τον πολύπειρο γκαρντ στην κατηγορία. Με αυτήν έγινε ο 36ος της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) αφού ξεπέρασε τον Μάνθο Κατσούλη και ο 22ος από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφού προσπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό.

*Ο Σάβιον Φλαγκ άρχισε την καριέρα του στην Basket League με double-double στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα όμως μέχρι τη 17η αγωνιστική δεν είχε φτάσει σε άλλη τέτοια επίδοση. Στις δύο τελευταίες εβδομάδες όμως σημείωσε ισάριθμα double-double αφού χθες είχε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, μετά την επίδοση 10+15 κόντρα στον Απόλλωνα Carna. Ο Αμερικανός έγινε ο 8ος με 3+ double-double στη σεζόν.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με την επίδοση 18+15 του Μπίλαν, το χθεσινό παιχνίδι ήταν το 6ο στο οποίο υπήρξε double-double και από τις δύο ομάδες.

Ο Φλαγκ ωστόσο σημείωσε μόλις την τέταρτη επίδοση 9+ άστοχων σουτ δύο πόντων της σεζόν, τελειώνοντας το παιχνίδι με 5/14. Είναι αυτός που έχει και το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν αφού μέτρησε 8/18 στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα.

*Το Λαύριο Megabolt δεν κατάφερε να φτάσει στις τρεις συνεχόμενες νίκες, μετά από εκείνες επί της ΑΕΚ εκτός και του Απόλλωνα Carna εντός έδρας. Έτσι μετράει φέτος δύο σερί δύο νικών.

Από το Blogger.