Ο Γκρέι δίπλα στον Λούντζη σε μία ξεχωριστή λίστα… αλάνθαστων

Ο Τζάστιν Γκρέι ήταν, βάσει των αριθμών, ο κορυφαίος του Λαυρίου (28 ranking) στη σπουδαία νίκησε στην Καρδίτσα. Παράλληλα ήταν και ο πιο καθοριστικός με τα κρίσιμα τρίποντα του στην τέταρτη περίοδο, διάστημα στο οποίο είχε 4/4 και μάλιστα από το ίδιο σημείο, την αριστερή γωνία.

Ο Αμερικανός τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους και διέλυσε το ατομικό του ρεκόρ αφού στις προηγούμενες 16 εμφανίσεις του έφτασε μόνο μία φορά σε διψήφιο αριθμό, έχοντας 14 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Ο Γκρέι μάλιστα σημείωσε την 4η μεγαλύτερη επίδοση πόντων μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Ως προς την επιμέρους λίστα του Λαυρίου στη σεζόν, ξεπέρασε την επίδοση που είχε ο Σάβιον Φλαγκ στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου (23 πόντοι / 0 λάθη).

Παράλληλα σημείωσε την 7η επίδοση 70%+ στα τρίποντα μεταξύ των παικτών που ήταν χωρίς στατιστικό λάθος, αφού είχε 5/7 και εκτέλεσε με 71,42%, όπως και ο Φλαγκ στο εντός έδρας ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό (5/7 τρίποντα / 0 λάθη).

Ο Γκρέι όμως έγινε μόλις ο δεύτερος που συνδύασε τα παραπάνω. Έγινε δηλαδή μόλις ο δεύτερος του φετινού Πρωταθλήματος με επίδοση 20+ πόντων και 70%+ στα τρίποντα μεταξύ εκείνων που δεν είχαν λάθος στη στατιστική τους. Ο πρώτος που είχε αυτόν τον συνδυασμό αριθμών ήταν ο Μιχάλης Λούντζης στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Λαύριο στο ΣΕΦ, στο οποίο είχε 21 πόντους, 6/8 τρίποντα (75%) και κανένα λάθος.

Κατά τα άλλα για το Λαύριο Megabolt…

*Ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν έκανε την καλύτερη, βάσει ranking, από τις 12 εμφανίσεις του έχοντας 26 στο σύστημα αξιολόγησης και δύο βαθμούς περισσότερους από εκείνους που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (24). Ο Αμερικανός σημείωσε και ατομικό ρεκόρ πόντων έχοντας 21 και βελτιώνοντας κατά τρεις την καλύτερη επίδοση του.

Παράλληλα είχε 12 ριμπάουντ και έτσι έφτασε για δεύτερη φορά σε double-double, μετά από εκείνο που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό (12π, 14ρ.). Ο Λάνγκεβαϊν μάλιστα σημείωσε μόλις την 8η επίδοση 20+ πόντους και 10+ ριμπάουντ της φετινής Basket League. Τέσσερις έχει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και από μία οι Μίτσελ, Κουλμπόκα και Μορέιρα.

Ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ περιόδου στα εύστοχα δίποντα, αφού είχε 10 (10/12) όσα ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (10/14) στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική και ο Γιώργος Παπαγιάννης (10/10) στο εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό για την 6η αγωνιστική.

«Ψεγάδι» στη στατιστική του ήταν οι 1/6 βολές. Ο Αμερικανός σημείωσε μόλις την 8η επίδοση 5+ άστοχων βολών της φετινής σεζόν.

Με τους 25 πόντους του Γκρέι και τους 21 του Λάνγκεβαϊν, το Λαύριο εμφάνισε για δεύτερη φορά φέτος δύο παίκτες με 20+ πόντους. Αυτό είχε συμβεί και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (Κόουλ 21, Φλαγκ 20).

*Δεν πήγε ψηλά στο επίπεδο του σκοραρίσματος (11), δεν έφτασε σε ένα ακόμη double-double (11π, 6ρ.) όμως ο Σάβιον Φλαγκ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την ικανότητα του και στη δημιουργία, τελειώνοντας το παιχνίδι με επτά ασίστ που αποτελούν νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Αμερικανός, αν και θεωρητικά παίκτης ρακέτας, μετράει έξι επιδόσεις 5+ ασίστ ενώ μόνο μία φορά έπεσε κάτω από τις δύο, μένοντας σε μηδενική επίδοση στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

*Σημαντική ήταν η συμβολή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στη νίκη των φιλοξενούμενων. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ πέραν των 12 πόντων του που ήρθαν με σχεδόν απόλυτη ευστοχία (2/2, 2/2, 2/3), είχε έξι ασίστ με τις οποίες ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League αφού τόσες είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα της περσινή σεζόν.

Ο Νικολαΐδης σημείωσε και ατομικό ρεκόρ περιόδου στην «οικονομία» έχοντας συντελεστή +7 (6 ασίστ + 2 κλεψίματα – 1 λάθος). Ισοφάρισε παράλληλα την κορυφαία επίδοση του στην κατηγορία, αφού +7 είχε και στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα (5 ασίστ + 4 κλεψίματα – 2 λάθη).

Στατιστικά αυτή ήταν η καλύτερη από τις 38 εμφανίσεις του στην Basket League αφού είχε 19 ranking ξεπερνώντας την επίδοση του 17 που είχε στο περσινό Πρωτάθλημα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Από το Blogger.