Η ΑΕΚ «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην κορυφή των «θρίλερ»

Τα «κλειστά» παιχνίδια φαίνεται ότι… ταιριάζουν στην ΑΕΚ που μετράει μόνο νίκες σε αυτές που κρίθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων στη φετινή Basket League. Ένα τέτοιο ήταν το χθεσινό με τον Παναθηναϊκό μέσα από το οποίο «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην κορυφή αυτής της άτυπης βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ με την επικράτηση της επί του Παναθηναϊκού με τέσσερις πόντους (77-73) έκανε το 4/4 σε ματς που κρίθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων αφού είχαν προηγηθεί…

*Το εντός έδρας 73-70 επί του Προμηθέα για την 8η αγωνιστική.

*Το εκτός έδρας 84-80 επί του Περιστερίου bwin για την 3η αγωνιστική.

*Το εντός έδρας 68-64 επί του Περιστερίου bwin για τη 14η αγωνιστική.

Έτσι η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έφτασε το ρεκόρ που έχει στη φετινή Basket League ο Ολυμπιακός (4-0). Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλό απολογισμό αφού η χθεσινή ήταν η 4η ήττα του στα έξι παιχνίδια στα οποία συμμετείχε και κρίθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων.

Η «Ένωση» φαίνεται ότι έχει αποκτήσει μία έφεση στις νίκες σε τέτοια παιχνίδια δίνοντας φέτος συνέχεια στον θετικό απολογισμό που είχε στην περασμένη σεζόν. Για την περίοδο 2021-22 λοιπόν είχε ρεκόρ 7-2, επίδοση που ξεπέρασε μόνο η Λάρισα (8-2).

Ακόμη για την ΑΕΚ…

*Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ένας από τους τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τους 14 που σημείωσε, έγινε ο 54ος στην ιστορία της Basket League που έφτασε στους 2.400. Ο διεθνής φόργουορντ χρειάστηκε 305 αγώνες για να συμπληρώσει αυτόν τον αριθμό (7,86 μέσος όρος).

Ο Γιάνκοβιτς έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής Basket League με δύο επιδόσεις 100% ευστοχίας στα δίποντα, σε ματς που έμεινε χωρίς στατιστικό λάθος. Είχε 4/4 δίποντα και κανένα λάθος μετά τα 6/6 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό, στο οποίο επίσης δεν είχε λάθος. Είναι ένας συνδυασμός, το 100% στα δίποντα με μηδενική επίδοση λαθών, που σημειώθηκε συνολικά για έκτη φορά στη σεζόν.

*Η ΑΕΚ έφτασε για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα στις τρεις διαδοχικές νίκες αφού είχαν προηγηθεί εκείνες επί του Ιωνικού εκτός και του Κολοσσού H Hotels εντός έδρας. Το ίδιο σερί έκανε στην εκκίνηση του πρώτου (1η-3η αγωνιστική) και του δεύτερου γύρου (12η-14η αγωνιστική).

Από το Blogger.