Κουτσιαύτης: «Δεν υπάρχει πέναλτι για τον Παναθηναϊκό – Σωστά δεν αποβλήθηκε ο Άμραμπατ!»

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης τόνισε στο «Total Football» πως δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, ότι σωστά δεν αποβλήθηκε ο Άμραμπατ και πως στο φινάλε υπάρχει επιθετικό φάουλ κι όχι πέναλτι για την ΑΕΚ. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο «Total Football»:

«Καταρχάς στη φάση του πέναλτι υπάρχει μία διεκδίκηση αρχικά, βλέπουμε ένα παίκτη του Παναθηναϊκού να βρίσκεται στο έδαφος και στη συνέχεια έναν παίκτη της ΑΕΚ και έναν παίκτη του Παναθηναϊκού να βρίσκονται στο έδαφος. Υπάρχει ένα επιθετικό φάουλ, το οποίο ο διαιτητής θα έπρεπε να δώσει πολύ νωρίτερα.

Στη συνέχεια με λεπτομερή ριπλέι που είδαμε, τη μπάλα την έχει βρει ο παίκτης του Παναθηναϊκού, οπότε είναι επιθετικό φάουλ. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Γενικά ήταν πολύ κακός σε όλο το παιχνίδι. Υπάρχουν δύο φάουλ.

Αρχικά υπάρχει παράβαση-σπρώξιμο και στη συνέχεια βρίσκει πρώτα τη μπάλα ο παίκτης του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν και άλλες φάσεις που ο διαιτητής έχει κάνει λάθη και η διαιτησία του ήταν κακή. Δεν υπάρχει πέναλτι. Το παράξενο είναι πως ο διαιτητής δεν έχει πάει στο VAR για να το δει. Προφανώς τον ενημέρωσαν άπό την ομάδα εντός γηπέδου και άλλαξε απόφαση.

Να δώσω μια πληροφορία. Από τη στιγμή που ο διαιτητής έχει αλλάξει εντός γηπέδου την απόφαση και είναι η σωστή, κρίνεται και από τους παρατηρητές. Επομένως αν άφηνε αυτή την απόφαση θα θεωρούνταν πως έχει πάρει όλη η ομάδα λάθος απόφαση και τη σωστή την έχει πάρει το VAR.

Στο πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο 36′. Η μπάλα βρίσκει στο χέρι του παίκτη της ΑΕΚ. Ο διαιτητής δεν δίνει παράβαση. Είναι ξεκάθαρο χέρι αλλά και ένα μαρκάρισμα του παίκτη του Παναθηναϊκού και παράβαση κάτω στα πόδια. Αν το έβλεπε στο VAR θα έπρεπε να δώσει επιθετικό φάουλ, αλλά σίγουρα έπρεπε να εξετάσει τη φάση το VAR.

H επόμενη φάση είναι το χέρι του Άμραμπατ. Να πούμε πως το σκόπιμο παίξιμο της μπάλας με το χέρι δεν είναι κάρτα. Η κάρτα είναι για υποσχόμενη επίθεση. Δεν υπάρχει υποσχόμενη επίθεση, μόνο ένα απλό φάουλ.

Για τη 2η κίτρινη στον Άμραμπατ που ζήτησε ο Παναθηναϊκός για φάουλ στον Χουάνκαρ, ο παίκτης βρήκε τη μπάλα και στη συνέχεια τον αντίπαλο παίκτη. Σωστό το φάουλ, δεν υπάρχει κάρτα. Σωστή και αυτή η απόφαση.

Για την κόκκινη στον Τσοκάι, ένα σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο μαρκάρισμα με τάπες, σωστή η απόφαση για κόκκινη κάρτα».

Από το Blogger.