Η ποινή με την οποία κινδυνεύουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Κώστας Καραπαπάς!

Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και  Κώστας Καραπαπάς που εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στην χτεσινή σύσκεψη των ομάδων των play offs της Super League Playoffs με τους Μπαλτάκο και Μπένετ είχαν άθλια συμπεριφορά, με την ΕΠΟ μάλιστα να προχωρά σε καταγγελία σε UEFA και FIFA.

Πέρα από τις όποιες αποφάσεις πάρουν οι διεθνείς Ομοσπονδίες ωστόσο, τα όσα είπαν και έκαναν οι Μαρινάκης και Καραπαπάς επιφέρουν ποινές και εντός των συνόρων, όπως προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ και συγκεκριμένα το Άρθρο 20Α.

Όπως λοιπόν τονίζεται στην παράγραφο 1, οι δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ, που δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των μελών της, καθώς και η εξύβριση, που θεωρείται η προσβολή της τιμής τους, θεωρείται δυσφήμηση των ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων.

Φυσικά είναι προφανές ότι τόσο το πέταγμα της φούστας από τον Καραπαπά στον Μπαλτάκο, όσο και οι υβριστικές εκφράσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον Μπένετ, αλλά και το πέταγμα του τετραδίου στον πρόεδρο της ΕΠΟ, αποτελούν επιθέσεις και προσβάλουν την τιμή και την υπόληψη των δύο θυμάτων.

Η ποινή που προβλέπεται για την συγκεκριμένη πράξη λοιπόν είναι χρηματικό πρόστιμο από 10 χιλ. έως 40 χιλ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπών τα ποσά αυτά αυξάνονται και μπορεί επιπλέον να επιβληθεί και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια, ή ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για κάποιους μήνες. 




Από το Blogger.