Με τέσσερα ρεκόρ περιόδου

Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων αποτυπώθηκε σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες, με τον Άρη μάλιστα να φτάνει σε τέσσερα, νέα ρεκόρ περιόδου στην Basket League...

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πήρε 60 από τους 103 πόντους της μέσα από τη ρακέτα του Ιωνικού, σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου στην Basket League. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 54 που είχε το Περιστέρι στο ματς της 5ης αγωνιστικής με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό. Πρόκειται παράλληλα για ρεκόρ τριετίας στην κατηγορία αφού θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2019-20 για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση πόντων μέσα από το «ζωγραφιστό», όταν δηλαδή ο Παναθηναϊκός σημείωσε 62 στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Πανιώνιο.

Ρεκόρ περιόδου είναι και το +40 που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» στους πόντους μέσα από τη ρακέτα (60-20) αφού το προηγούμενο ήταν το +34 που είχε το Περιστέρι στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα (50-16).

*Στο χθεσινό παιχνίδι σημειώθηκε και η μεγαλύτερη διαφορά λαθών μεταξύ δύο ομάδων στη σεζόν, με τον Άρη να κάνει 13 λιγότερα (10 έναντι 23) ξεπερνώντας την επίδοση των 12 που είχε σημειωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα στο παιχνίδι του Ιωνικού με το Περιστέρι (24-12).

*Ο Άρης έφτασε σε ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου μέσα από τα λάθη, σημειώνοντας τον μεγαλύτερο συντελεστή πόντων από αυτά με το +29 που είχε (35-6). Ξεπέρασε κατά ένα την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση που ήταν το +28 του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι του με το Λαύριο (9-37).

*Ο Άρης έμεινε ένα εύστοχο δίποντο κάτω από το ρεκόρ της σεζόν, έχοντας 30 (30/51) και ο Ιωνικός ένα εύστοχο δίποντο από το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν έχοντας 10 (10/27).

*Ο Άρης είχε 76 περισσότερους βαθμούς στο ranking (126-50) πλησιάζοντας το ρεκόρ της περιόδου που είναι το +79 στο οποίο έφτασε δύο φορές ο Ολυμπιακός –στα παιχνίδια του με το Λαύριο Megabolt και τον Απόλλωνα εντός έδρας- και μία ο Κολοσσός απέναντι στον Ιωνικό.

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε για δεύτερη φορά έξι διαφορετικούς, διψήφιους σκόρερ. Αυτό είχε συμβεί και στο ματς της 8ης αγωνιστικής με το Λαύριο. Τις περισσότερες –από τρεις- τις έχουν Παναθηναϊκός και Περιστέρι.

*Ο Άρης νίκησε με διαφορά 39 πόντων που ήταν και η μέγιστη που πήρε στο παιχνίδι. Είναι συνολικά η 6η μεγαλύτερη που σημειώθηκε στην εξέλιξη ενός αγώνα της φετινής Basket League με τον Παναθηναϊκό να έχει το σχετικό ρεκόρ από τη 14η αγωνιστική όταν προηγήθηκε με 44 στη διάρκεια του αγώνα του με τον Ιωνικό.

*Η νίκη με διαφορά 39 πόντων καθιστά τη χθεσινή νίκη του Άρη την πιο ευρεία του στα τελευταία έξι χρόνια. Θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2016-17 για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη, αφού τότε είχε επιβληθεί εντός έδρας του Ρεθύμνου Cretan Kings με διαφορά 48 πόντων (98-50).

*Οι «κιτρινόμαυροι» στον αντίποδα, έμειναν για τρίτη φορά χωρίς τάπα, μετά τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα και την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό εκτός έδρας, όλα δηλαδή στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Όμηρος Νετζήπογλου έκανε την καλύτερη, βάσει ranking, εμφάνιση του στη σεζόν έχοντας 17 και μέσα από αυτήν ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ. Ο διεθνής γκαρντ είχε οχτώ ριμπάουντ –πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε ξεπεράσει τα τέσσερα στη σεζόν- όσα είχε και στη 17η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ.

Παράλληλα έγινε ο 5ος παίκτης του φετινού Άρη με επίδοση 8+ ριμπάουντ που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών. Σε αυτήν έφτασαν στις προηγούμενες αγωνιστικές από μία φορά οι Γκούντγουϊν, Χόρκλερ, Σανόγκο και Καββαδάς.

Ο Νετζήπογλου μέσα από την 51η εμφάνιση του στην Basket League έγινε ο 105ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε στα 100+ ριμπάουντ και ο 32ος που έφτασε στα 50+ κλεψίματα.

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος έγινε «200άρης» σε δύο στατιστικές κατηγορίες μέσα από την 174η εμφάνιση του στην Basket League. Έφτασε στα 200 αμυντικά ριμπάουντ αλλά και στα 200 λάθη καριέρας.

*Ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν είχε τρία επιθετικά και με αυτά μπήκε στην 20άδα των ξένων επιθετικών ριμπάουντερ στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε στα 71, ξεπέρασε τους Σακούρ Τζούστον (69), Τερέλ Καστλ (69), Μίλαν Μιλόσεβιτς (70) και «έπιασε» στη 17η θέση της λίστας τους Τζέιμς Φόρεστ (2000-01) και Άντριου Νέιμικ (2014-15).

Με τα οχτώ ριμπάουντ του παράλληλα, ο Γκούντγουϊν μπήκε στην 30άδα των ξένων ριμπάουντερ του Άρη. Έφτασε στα 146 και άφησε έξω από αυτή τη λίστα τους Έντι Στόουκς, Σαμ Μούλντροου και Τζαμέλ Χάγκινς που είχαν από 141.

*Ο Βασίλης Χρηστίδης με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε στα 100 μέσα από την 85η εμφάνιση του στην κατηγορία.

*Ο Γιώργος Φίλλιος σημείωσε για δεύτερη φορά 10 πόντους –τόσους είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ- και έμεινε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του.

Από το Blogger.