Η ΑΕΚ εκτός πεντάδας για πρώτη φορά στην εννιαετία

Η ΑΕΚ έκλεισε την κανονική περίοδο με τρεις διαδοχικές ήττες (Προμηθέας, ΠΑΟΚ mateco εκτός, Ολυμπιακός εντός έδρας), σερί στο οποίο υποχρεώθηκε για δεύτερη φορά στη σεζόν. Η πρώτη ήταν στην περίοδο από τις 11 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου (Παναθηναϊκός εκτός, ΠΑΟΚ mateco εντός, Ολυμπιακός εκτός έδρας).

Η «Ένωση» υποχρεώθηκε στην τέταρτη εντός έδρας ήττα της στην κανονική περίοδο (7-4), τις περισσότερες που είχε από το 2014-15 όταν επέστρεψε στην Basket League. Έτσι έμεινε εκτός τετράδας στην κανονική περίοδο για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και εκτός πεντάδας για πρώτη φορά από το 2014-15.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Ακίλ Μίτσελ έδειξε μία ακόμη πτυχή του παιχνιδιού του, αφού πέραν των 14 πόντων και των επτά ριμπάουντ του, είχε επτά ασίστ που είναι η κορυφαία επίδοση του στην Basket League καθώς είχε έξι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna.

*Ο Κένι Ουίλιαμς έσπασε το προσωπικό «φράγμα» των 100 εύστοχων διπόντων. Ο Αμερικανός είχε 2/3 δίποντα και σε 46 αγώνες στην Basket League μετράει 101/192 (52,6%).

*Ο Αϊζάια Μάιλς και ο Κώστας Παπαδάκης τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας αμφότεροι 0/5 τρίποντα. Έτσι στο τέλος της κανονικής περιόδου σημειώθηκαν συνολικά 36 μηδενικές επιδόσεις εύστοχων τριπόντων με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες. Θέση σε αυτή τη λίστα έχουν ακόμη τρεις παίκτες της ΑΕΚ, δύο πρώην και ένας νυν. Ο Τιμ Φρέιζιερ στο εντός έδρας ματς με τον Άρη, ο Κάμερον ΜακΓκριφ με τον Κολοσσό H Hotels εκτός έδρας και ο Δημήτρης Φλιώνης στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco είχαν 0/5.

Από το Blogger.