Ο Ουόκαπ ο πιο «οικονομικός» και με διαφορά

Μπορεί να έχασε μέσα από τις τελευταίες αγωνιστικές την πρωτιά των πασέρ από τον Άντονι Κάουαν, όμως ο Τόμας Ουόκαπ δεν έμεινε με άδεια χέρια στο επίπεδο των στατιστικών κορυφών της κανονικής περιόδου της Basket League. Ο Αμερικανός αναδείχτηκε πρώτος και με… διαφορά στην «οικονομία».

Ο Ουόκαπ είχε στο τέλος της κανονικής περιόδου 124 ασίστ, 32 κλεψίματα, τρία κοψίματα και 33 λάθη, αριθμοί που τον οδήγησαν στον κορυφαίο συντελεστή του φετινού Πρωταθλήματος, το +126. Είναι ένας αριθμός μακριά από εκείνους των παικτών που ακολούθησαν στη συγκεκριμένη λίστα αφού ο Άντονι Κάουαν και ο Σιλβέν Φρανσίσκο είχαν από 95.

Ο Τόμας Ουόκαπ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που κέρδισε την πρωτιά στην «οικονομία» και μάλιστα με τον μεγαλύτερο συντελεστή από εκείνους που είχαν οι δύο προηγούμενοι…

1995-96: Ντέιβινς Ρίβερς  121

2012-13: Βασίλης Σπανούλης  103

Μέσα από το χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Τόμας Ουόκαπ έφτασε σε ένα ακόμη ξεχωριστό επίτευγμα αφού έγινε ο 3ος ξένος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 235 και ανέβηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Ματ Λοτζέσκι που είχε 227 ασίστ στην τετραετία 2013-17.

Από το Blogger.