Ο ΠΑΟΚ «σφράγησε» την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου

Την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος σφράγισε ο ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 1-1 στην Τούμπα κόντρα στη Λαμία, σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον αφού ο Δικέφαλος του βορρά είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με το ευρύ 5-1.

Ο αγώνας είχε ρυθμό μετά το πρώτο 20λεπτο, οι δύο ομάδες πρόσφεραν αρκετό θέαμα και φάσεις, ωστόσο καμία δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τη νίκη, με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να ετοιμάζεται πλέον να τεθεί αντιμέτωπο με αυτό της ΑΕΚ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό με τις δύο ομάδες να… ψάχνονται και τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 7′ και το 12′ υπήρξε από μία φάση εκατέροθεν, χωρίς όμως να ανησυχήσουν οι δύο τερματοφύλακες. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Σβαμπ να ευστοχεί σε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Τάισον όταν σούταρε και ο Σλίβκα έβαλε το χέρι του.

Στη συνέχεια η ομάδα της Φθιώτιδας είχε τρεις καλές στιγμές. Αρχικά με τον τους Μαρτίνες και Ασκόφσκι να αναγκάζουν τον Ζίβκοβιτς σε διπλή απόκρουση στο 34′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες σούταρε με την μπάλα να περνά άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δοκάρι του Τάισον, που έπιασε μια καλή κεφαλιά. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους ένα σουτ του Μανούσου που δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς, με το 1-0 να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία μπόρεσε να βρει άμεσα ένα τέρμα και να κάνει το 1-1 στο 51′ με δράστη τον Μανούσο που σκόραρε μετά την πάσα του Αρκόφσκι. Μάλιστα έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μανούσο από κοντά να μην βρίσκει σωστά την μπάλα και να την στέλνει άουτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τρεις ευκαιρίες σε διάστημα έξι λεπτών, δύο από τον Κάργα και μία από τον Κουλιεράκη χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ασκόφσκι έπειτα από ολιγωρία των Θεσσαλονικιών, όμως το σουτ του πήγε πάνω στον Ζίβκοβιτς. Ένα πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 71′ ήταν ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη φάση του ματς, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Λύρατζης. Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (Ράφα Σοάρες 68′), Σβαμπ, Ντάντας (Φιλίπε Σοάρες 78′), Νάρεϊ (Μπίσεσβαρ 46′), Κωνσταντέλιας, Τάισον (Αντρίγια , Μπράντον (Ολιβέιρα 67′)

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Παούλαβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Σλίβκα (Μπεχαράνο 68′), Στάνκο, Μαρτίνεθ, Ασκόφσκι (Σιμόν 68′), Μεδίνα (Κοντονίκος 82΄), Μανούσος (Βέργος 68′)

Από το Blogger.