ΠΣΑΠΠ: «Την επόμενη φορά η απόπειρα αυτοκτονίας μπορεί να είναι επιτυχημένη»

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), Γιώργος Μπαντής μίλησε για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις οφειλές σε πρώην παίκτες του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, για τις οποίες είχε μπει εγγυητής το κράτος.

Μετά την αποκάλυψη ότι ένας πρώην παίκτης του Άρη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ο Μπαντής εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» την υπόθεση και ζήτησε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΣΑΠΠ:

«Πλέον κανείς δεν έχει δικαιολογία να πει ότι δεν ήξερε. Πρέπει να αναλάβει η Πολιτεία την ευθύνη που έχει απέναντι στους ποδοσφαιριστές! Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχουμε ανάλογες καταστάσεις και μιλάμε για χρήματα τα οποία ήταν και είναι δεδουλευμένα, είναι ρυθμισμένα με νόμο και ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί. Μετά από την αποκάλυψη που έκανα χθες, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Έγινε για να προλάβουμε, γιατί την επόμενη φορά η απόπειρα μπορεί να είναι επιτυχημένη! Είναι 45 οικογένειες ποδοσφαιριστών, πρώην του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, με τη γνωστή σε όλους υπόθεση με το άρθρο 44, που τότε η Πολιτεία τους «πίεσε» να δεχθούν.

Δυστυχώς καταβλήθηκαν δυο δόσεις μόνο και έκτοτε ποτέ. Απομένουν 2.5 εκ. ευρώ που δεν έχουν καταβληθεί! Δυστυχώς, υπάρχουν παιδιά που έχουν χάσει σπίτια από πλειστηριασμούς από τράπεζες. Δεν έχει ευθύνη ο Άρης, απλά το παιδί έπαιζε τότε στον Άρη. Η ευθύνη είναι της Πολιτείας. Εμείς ξέρουμε ότι οι παίκτες πιέστηκαν και δέχθηκαν τη ρύθμιση, μια που το Κράτος μπήκε εγγυητής, με έναν νόμο που σήμερα που μιλάμε, είναι σε ισχύ κανονικότατα!». Κάναμε μια συνάντηση προ δυο μηνών με τον κ. Αυγενάκη και μας είπε ότι θα κοιτάξει και πάλι το θέμα, ότι έχουμε δίκιο, ότι ο Νόμος είναι σε ισχύ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση! Η απόπειρα έγινε προ λίγου καιρού, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα από γιατρούς, ευτυχώς απέτυχε στην απόπειρα και τώρα είναι καλά και παρακολουθείται. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι τι κατάσταση επικρατεί αυτή τη στιγμή για 45 οικογένειες».

Από το Blogger.