Ο Λι και η λίστα με τις «πράσινες» πρωτιές των «κλεφτών»

Ο Πάρις Λι «φύλαξε» την καλύτερη εμφάνιση του στην κανονική περίοδο για την τελευταία αγωνιστική. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 31 ranking και ξεπέρασε την επίδοση των 24 βαθμών που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.

Παράλληλα ο Λι είχε 30 πόντους και αυτή ήταν η πρώτη «30άρα» από παίκτη του Παναθηναϊκού για το Πρωτάθλημα, από τις 6 Φεβρουαρίου 2022 όταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς σημείωσε 38 στο εκτός έδρας ματς με τη Λάρισα για την κανονική περίοδο. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Πάρις Λι ήταν εκείνη των 22 πόντων που είχε στο Λαύριο.

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων στη σεζόν που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών. Μεγαλύτερη είχε μόνο ο Τζο Γιανγκ στο ματς του Προμηθέα με τον Ιωνικό για τη 2η αγωνιστική (34 πόντοι / 0 λάθη).

Αυτή ήταν μία από τις συνολικά 12 επιδόσεις 30+ πόντων της κανονικής περιόδου και μάλιστα τρεις από αυτές σημειώθηκαν στην τελευταία αγωνιστική αφού σε αυτήν έφτασαν ακόμη ο Γκάλινατ με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και ο Σμιθ με τον Κολοσσό H Hotels.

Ο Πάρις Λι εξάλλου, έκανε ένα κλέψιμο την ώρα που ο Τζανόντ Νότε του Άρη έμεινε σε μηδενική επίδοση. Έτσι κράτησε την πρωτιά σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία τελειώνοντας την κανονική περίοδο με 40 κλεψίματα έναντι 37 του γκαρντ του Άρη. Ο Αμερικανός έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που κατέκτησε την πρωτιά στα κλεψίματα. Αυτό έγινε ακόμη…

2004-05: Δημήτρης Διαμαντίδης - 49 κλεψίματα
2006-07: Δημήτρης Διαμαντίδης - 50 κλεψίματα
2015-16: Νικ Καλάθης - 48 κλεψίματα
2021-22: Χάουαρντ Σαντ-Ρος - 40 κλεψίματα

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό…

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ στην ιστορία των «πράσινων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τα έξι που είχε χθες, έφτασε τα 903 και έγινε ο 7ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού (από το 1992-93), αφού ξεπέρασε τον Τζέιμς Γκιστ που είχε 902.

*Ο Ντέρικ Ουίλιαμς είχε 0/4 δίποντα και σημείωσε τη 18η μηδενική επίδοση εύστοχων σουτ δύο πόντων με τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες. Θέση σε αυτήν τη λίστα έχει και ο Πάρι Λι που είχε επίσης 0/4 δίποντα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco.

Από το Blogger.