Ο Ρένφρο, η πρωτιά στα μπλοκ και το κορυφαίο ranking της τριετίας

Εμφάνιση καριέρας στην Basket League έκανε ο Νέιτ Ρένφρο αφού πραγματοποίησε το καλύτερο από τα 28 παιχνίδια του στην Basket League. Παράλληλα αναδείχτηκε ο κορυφαίος μπλοκέρ της κανονικής περιόδου.

Ο Ρένφρο έκανε τρεις τάπες στο ματς της Πάτρας και εκμεταλλευόμενος τη μοναδική μηδενική επίδοση του Γιώργου Παπαγιάννη στη σεζόν, «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της λίστας. Έφτασε στις 33 τάπες ενώ ο σέντερ του Παναθηναϊκού έμεινε στις 32.

Έτσι ο Αμερικανός έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco που αναδείχτηκε κορυφαίος μπλοκέρ του Πρωταθλήματος. Είχαν προηγηθεί…

1988-89: Παναγιώτης Φασούλας - 113 κοψίματα
1990-91: Παναγιώτης Φασούλας - 102 κοψίματα
1991-92: Παναγιώτης Φασούλας - 71 κοψίματα
2016-17: Κιθ Κλάντον - 29 κοψίματα

Ο Ρένφρο σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του…

*Με τους 18 πόντους του αφού είχε από 14 στα ματς με το Περιστέρι bwin εκτός, την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό εντός και την ΑΕΚ εντός έδρας.

*Με τα οχτώ εύστοχα δίποντα του (8/10) αφού έφτασε τρεις φορές στα έξι, στα εκτός έδρας παιχνίδια με το Περιστέρι bwin, τον Άρη και εντός έδρας με την ΑΕΚ.

*Με τα επτά επιθετικά του ριμπάουντ αφού είχε πέντε στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ της περσινής σεζόν.

*Με τα 14 συνολικά ριμπάουντ που μάζεψε, αφού είχε 12 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.

*Με τα πέντε κλεψίματα που έκανε, αφού είχε από τρία στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Ιωνικό και την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

* Με τους 37 βαθμούς του στο ranking αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 27 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

*Ο Αμερικανός σέντερ, μέσα από την 28η εμφάνιση του στην Basket League, έφτασε τους 200+ πόντους (ο 66ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco) και τα 100+ αμυντικά ριμπάουντ Πρωταθλήματος.

*Έχοντας 18 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Ρένφρο ξεκόλλησε τον ΠΑΟΚ mateco από τα δύο double-double στα οποία βρέθηκε από την 6η αγωνιστική. Το χθεσινό ήταν το δεύτερο για τον Αμερικανό σέντερ που είχε 11 πόντους και 12 ριμπάουντ στο ματς της 3ης αγωνιστικής στο Λαύριο.

Με αυτό στο οποίο έφτασε χθες ο Ρένφρο, ο Δικέφαλος δεν απέφυγε την τελευταία θέση της σχετικής κατηγορίας στην κανονική περίοδο, ωστόσο τη μοιράστηκε με τον Παναθηναϊκό έχοντας αμφότεροι από τρία double-double.

Ο Ρένφρο σημείωσε το δεύτερο double-double της σεζόν που συνδυάστηκε με πέντε κλεψίματα. Ανάλογη επίδοση είχε ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν στο ματς του Άρη με τον Ιωνικό για την 9η αγωνιστική με 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε κλεψίματα.

Ο Ρένφρο είχε συμμετοχή σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού κάτι που αποτυπώθηκε και στην «οικονομία» αφού είχε συντελεστή +8 (3 ασίστ + 5 κλεψίματα + 3 κοψίματα – 3 λάθη).

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε 37 βαθμούς στο ranking που έδωσαν στον Αμερικανό τον τίτλο του MVP της εβδομάδας αλλά και κάτι περισσότερο από αυτό. Ήταν η μεγαλύτερη φετινή επίδοση από παίκτη του ΠΑΟΚ mateco αφού δύο φορές ο Γιανίκ Φράνκε είχε 33. Παράλληλα ήταν η 21η επίδοση 37+ στο ranking στην ιστορία του Δικεφάλου και η καλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού στις 19 Ιανουαρίου 2019 ο Ουίλ Χάτσερ είχε 38 ranking στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης συνεχίζει να «σκαρφαλώνει» στις ιστορικές λίστες του ΠΑΟΚ mateco μέσα από τη 10η σεζόν του με τα ασπρόμαυρα. Έτσι χθες…

*Έγινε ο 3ος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα. Είχε 3/4 και φτάνοντας στα 453, ξεπέρασε κατά ένα τον Γιάννη Γιαννούλη που είχε 452 εύστοχα δίποντα στην επταετία 1994-2001

*Έγινε ο 2ος στη λίστα των παικτών του Δικεφάλου με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ. Έχοντας χθες δύο, έφτασε στα 253 και ξεπέρασε τον Ουόλτερ Μπέρι που είχε 252 σε δύο σεζόν (1993-94 και 1998-99).

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ έκανε την καλύτερη από τις 13 εμφανίσεις του στη φετινή Basket League σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ πόντων (11), ασίστ (4), κλεψιμάτων (4), ranking (19) ενώ ισοφάρισε εκείνο των ριμπάουντ (3).

Παράλληλα ο Αμερικανός μπήκε στη 15άδα των ξένων του ΠΑΟΚ mateco με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην Basket League. Είχε χθες 3/4, έφτασε στα 49 και προσπέρασε τον Μαρκ Κάρτερ που είχε 47 εύστοχα τρίποντα στη σεζόν 2014-15.

Ο Σάιμπερτ σημείωσε μία από τις επτά επιδόσεις 75%+ στα τρίποντα μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος, με τα 3/4 που είχε χθες.

Παράλληλα ο Αμερικανός έγινε ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco στη σεζόν, που έφτασε σε επίδοση τουλάχιστον +8 στην «οικονομία» έχοντας τέσσερις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα. Σε αυτήν ή και καλύτερη έφτασαν πέντε φορές ο Νέιτ Ρένφρο και μία ο Γιανίκ Φράνκε.

*Ο Τζέιλειν Ράιλι, βάσει του ranking, έκανε τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση του στην Basket League έχοντας 16. Καλύτερη ήταν μόνο εκείνη του εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ (24). Ο Αμερικανός έκανε δύο από τις τρεις καλύτερες εμφανίσεις του στα ματς με τον Απόλλωνα Carna έχοντας χθες 16 και στο ματς του πρώτου γύρου 14 ranking. Σε αυτά είχε συνολικά 26 πόντους, με 3/5 βολές, 4/5 δίποντα, 5/10 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ και εννιά ασίστ σε 37:29 λεπτά συμμετοχής.

Από το Blogger.