Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν επανεξελέγη πρόεδρος της UEFA

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν θα παραμείνει πρόεδρος της UEFA, καθώς επανεξελέγη δια βοής στο συνέδριο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας στη Λισαβόνα.

Το ζήτημα ήταν μόνο τυπικό, αφού δεν υπήρχε δεύτερος υποψήφιος, με τον Τσέφεριν να ετοιμάζεται για την τρίτη του θητεία, αφού είχε αναλάβει το 2016 μετά την τιμωρία του Μισέλ Πλατινί και εξελέγη ξανά πρόεδρος της UEFA, το 2019.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την ομόφωνη υποστήριξή σας. Σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά κυρίως μεγάλη ευθύνη απέναντι σε σας και το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Τσέφεριν, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών.

Ο Σλοβένος δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας του από το 2011 ως το 2016, έχει πιστωθεί στην ως τώρα θητεία του στην ηγεσία της UEFA δύο μεγάλες νίκες: την εγκατάλειψη του αποσχιστικού σχεδίου της European Super League, το 2021, το οποίο πλέον υποστηρίζουν μόνο τρεις (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους) από τους δώδεκα συλλόγους που το ξεκίνησαν, και την υπαναχώρηση του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφορικά με το πλάνο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Τσέφεριν επέλεξε το δρόμο της ευθείας σύγκρουσης και αναδείχθηκε νικητής, αν και η υπόθεση της European Super League έχει ακόμη αρκετά… επεισόδια, με βασικότερο την αναμονή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την προσφυγή των τριών «μεγάλων» κλαμπ.

Ο Τσέφεριν επιτέθηκε ανοιχτά στη European Super League, σε μία περίοδο όπου φέρεται να έχει δώσει τελεσίγραφο σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους να τη διαλύσουν για να συμμετάσχουν κανονικά στο Champions League της νέας σεζόν.

“Αυτοί που προωθούν αυτό το πρότζεκτ τώρα λένε ότι θέλουν να σώσουν το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς κανείς δεν πέθανε από ντροπή. Σε μερικούς μήνες, η European Super League έχει εξελιχθεί σε χαρακτήρα από την Κοκκινοσκουφίτσα.

Ένας λύκος μεταμφιεσμένος ως γιαγιά, έτοιμος να σε κατασπαράξει. Όμως κανείς δεν ξεγελιέται. Επειδή έχουμε δύο αντίθετα οράματα για τον κόσμο.

Έχουμε τον κυνισμό και την ηθική. Τον εγωισμό και την αλληλεγγύη. Την απληστία και την καλοσύνη. Τον εγωκεντρισμό και την εξωστρέφεια. Το προσωπικό συμφέρον και τον αλτρουισμό. Τα ντροπιαστικά ψέματα και την αλήθεια. Τους κληρονόμους και τους οικοδόμους. Τα καρτέλ και τη δημοκρατία. Τις μετοχές και τις αξίες. Το κυνήγι του κέρδους και το κυνήγι των τροπαίων“.

Από το Blogger.