Η πρώτη απόφαση της UEFA για τον Πολωνό διαιτητή Πάβελ Ρατσκόφσκι

Στο «ψυγείο» μπαίνει από την UEFA o διαιτητής Πάβελ Ρατσκόφσκι, ο οποίος είχε οριστεί να σφυρίξει το πρόσφατο ΑΕΚ – Άρης -κάτι που τελικά δεν συνέβη- αφού όπως τονίζουν τα πολωνικά ρεπορτάζ «έπαιξαν έπαιξαν ρόλο τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων».

Ο Πάβελ Ρατσκόφσκι είχε οριστεί από την ΕΠΟ να διευθύνει το πρόσφατο ΑΕΚ – Άρης για τα πλέι-οφ αλλά μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το... περιπετειώδες ταξίδι του προς τη χώρας, τελικά η Ομοσπονδία τον απάλλαξε και έβαλε στη θέση του τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο.

Λίγες μέρες μετά, η UEFA έρχεται να δικαιώσει αυτή την απόφαση αφού ο Πολωνός που είχε οριστεί να είναι ο τέταρτος διαιτητής στο Νάπολι – Μίλαν για τους «8» του Champions League, δεν θα δώσει το παρών ούτε σε αυτό το ματς μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Όπως τονίζεται στα τελευταία πολωνικά ρεπορτάζ «η έλλειψη, η απουσία Πολωνού εφεδρικού διαιτητή στην ομάδα του Σιμόν Μαρτσίνιακ είναι θλιβερή ή και ανησυχητική είδηση», ενώ όσον αφορά στους λόγους που η UEFA τελικά όρισε τον Σουηδό Νίμπεργκ ως 4ο, οι συμπατριώτες του Ρατσκόφσκι σημειώνουν: «Οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί, επομένως τα σχόλια μπορεί να εμφανίζονται διαφορετικά. Για τον Ρατσκόφσκι μπορεί να έπαιξαν ρόλο τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων. Ειδικά λόγω των επεισοδίων στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και στο αεροδρόμιο της Αθήνας και το σκάνδαλο που ξέσπασε με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αποφασίσει να απομακρύνει τον Ρατσκόφσκι, τους βοηθούς του διαιτητές από το ματς της ΑΕΚ Αθηνών – Άρη Θεσσαλονίκης. Αφορμή για το ξέσπασμα του σκανδάλου ήταν η υποτιθέμενη μέθη των Πολωνών δικαστών και η υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά υπό την επήρεια αλκοόλ».

Επιπλέον, το πολωνικό ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι «η UEFA έχει ξεκινήσει έρευνα για τα επεισόδια στο αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο και σχετικά γεγονότα. Προφανώς, όπως υποδεικνύεται από την τελευταία αποστολή της UEFA για διεθνείς αγώνες, αποφάσισε επίσης ότι οι διαιτητές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα. Σύμφωνα με την Επιτροπή Διαιτητών της UEFA, σε μια τέτοια κατάσταση είναι καλύτερα να εξετάσουμε πρώτα τις συνθήκες και τα έγγραφα και να περιμένουμε με τον ορισμό τεσσάρων διαιτητών».

Από το Blogger.