Μαρία Πολύζου: «Ο πατέρας μου με κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήμουν 11 ετών»

Στην κακοποίηση που δέχτηκε από τον πατέρα της, σε ηλικία 11 ετών, αλλά και τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού μίλησε σε συνέντευξή της η Μαρία Πολύζου.

Η πρωταθλήτρια, βαλκανιονίκης και συγγραφέας μίλησε στην «On Time» και αρχικά σημείωσε: «Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού και χρειάστηκε να κάνω 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες καθώς ο καρκίνος μου είχε προχωρήσει και χρειάστηκε να αφαιρεθούν 27 λεμφαδένες. Για αυτό λοιπόν πάνω απ όλα είναι η πρόληψη. Δεν δίστασα από την πρώτη στιγμή να μιλήσω ανοιχτά για τον καρκίνο, να σπάσουμε τα ταμπού. Ο καρκίνος μας αφορά όλους».

Στη συνέχεια, εξήγησε πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τον καρκίνο. «Όταν σου ανακοινώνει ο γιατρός τη λέξη “καρκίνος” είναι ένα σοκ. Πολύ γρήγορα όμως, μπήκα δυνατά στη μάχη με ένα και μοναδικό στόχο να τερματίσω νικήτρια της ζωής. Δεν σταμάτησα την άσκηση καθ’ όλη την διάρκεια των θεραπειών μου, η οποία είναι το καλύτερο παυσίπονο. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, πρέπει να μιλάμε», τόνισε.

Τέλος, μίλησε για την κακοποίηση που είχε δεχτεί ως παιδί. «Όταν ήμουν 11 ετών, δέχτηκα από τον πατέρα μου σεξουαλική κακοποίηση. Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί νεαρής ηλικίας να τα καταφέρει να πατήσει στα πόδια του και να προχωρήσει και να φτάσει στις δικές του κορυφές. Η θέλησή μου για τη ζωή και η αγάπη για τα όνειρά μου, που ήθελα να πετύχω, μου έδιναν φτερά για να τα καταφέρω και να δω τη Μαρία, όπως εγώ την ονειρεύτηκα. Από την δική μου πια πλευρά τώρα, στέλνω το μήνυμα σε κάθε παιδί να τολμήσει να μιλήσει».

Από το Blogger.