ΥΠ.ΕΣ Κροατίας: «Είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τις ελληνικές αρχές»

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας είχε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για την επιδρομή των χούλιγκαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jutarnji  που επεικαλείται πηγές από το υπουργίο εσωτερικών, αναφέρει ότι «η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα».

Μάλιστα τονίζει πως δεν υπήρχε νομική οδός προκειμένου να αποτραπεί στους χούλιγκαν η έξοδος από τη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους φαν της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Η ιστοσελίδα σημειώνει επίσης ότι οι χούλιγκαν έφτασαν στην Ελλάδα χωρισμένοι σε μικρές ομάδες και ότι φρόντισαν ώστε να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα όλοι μαζί στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Παρ’ όλα αυτά τους εντοπίσαμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για να τους απαγορεύσουμε να φύγουν από τη χώρα», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί εγκαίρως ώστε να είναι σε επιφυλακή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Αν αληθεύουν τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλες ευθύνες έχει η ΕΛΑΣ με την εγκληματική αδράνεια που έδειξε μέχρι που η κατάσταση ξέφυγε.

Από το Blogger.