Το μαύρο… άσπρο προσπαθούν να κάνουν οι νεοναζί Κροάτες χούλιγκαν: «Τα αδέλφια μας μαχαιρώθηκαν στην Αθήνα»

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, οι Bad Blue Boys, τοποθετήθηκε σήμερα για πρώτη φορά για τα δραματικά γεγονότα της περασμένης Δευτέρας.

Κι όσοι περίμεναν ότι οι Κροάτες χούλιγκαν θα είχαν την ευαισθησία να ζητήσουν συγνώμη για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, προφανέστατα και αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί… Γιατί μπορεί οι BBB να έκαναν δεκάδες αναρτήσεις στα social media αν είχαν απλά δείρει/χτυπήσει/τραυματίσει τους αντιπάλους τους, αλλά τώρα που υπάρχει ένας νεκρός, οι χούλιγκαν δεν έχουν ιδέα.

Τρείς ημέρες μετά τη στυγνή δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ οι BBB με ανάρτηση τους στην πλατφόρμα Telegram όχι απλά αρνούνται την ευθύνη τους για την τραγωδία, αλλά προσπαθούν να κάνουν το… μαύρο, άσπρο κάνοντας λόγο για 7 μαχαιρωμένους δικούς τους συντρόφους, κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ ότι ενορχηστρώνει σχέδιο για να ρίξει όλο το ανάθεμα πάνω τους και σ’ αυτο το σχέδιο μετέχουν ελληνικά και κροατικά ΜΜΕ.

Το δε εξοργιστικό στο μήνυμα τους είναι η τελευταία τους πρόταση, όπου ενώ η Ελλάδα θρηνεί τον θάνατο ενός 29χρόνου από τη δική τους δολοφονική επιδρομή (μαζί με τους Έλληνες συνεργούς τους) οι Κροάτες χούλιγκανς τονίζουν: «Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι BBB:  

«Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό τους. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ.

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ το γεγονός ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορεί να υπάρξουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν «έρευνα» από τη συμβιβασμένη ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να κατευθύνει στη συνέχεια ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη χειρονομία της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες για να ικανοποιήσουν το αιμοδιψή κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.

Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από τη χρήση μαχαιριών. Τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές. Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο αυτά που αναφέρουμε διαταράσσουν το αφήγημα σύμφωνα με την οποία οι Bad Blue Boys ευθύνονται για όλα;

Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και το κοινό της Κροατίας: Σταματήστε αυτό το λιντσάρισμα που έχεις ως στόχο εκατό Κροάτες πολίτες και μην συμμετέχετε σε αυτό! Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!»

pronews.gr

Από το Blogger.