Γιάννης Aντετοκούνμπο: «Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, είμαι Αφρικανός»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στο Podcast «48 minutes», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο αν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα ή Νιγηριανό!

 Αναλυτικά όσα είπε:

Ένα από τα πρώτα που βγήκαν στην επιφάνεια ήταν η επιμονή του να βρεθούν οι Μιλγουόκι Μπακς στο ίδιο επίπεδο επιθυμίας για έναν ακόμα τίτλο.

Μία ακόμη... προειδοποίηση πως αν οι πρωταθλητές του 2021 δεν ανταγωνιστούν την... πείνα του, τότε εκείνος θα πρέπει να κοιτάξει και σε άλλες αγορές.

Ωστόσο, ο Giannis μίλησε και για την καταγωγή του, έπειτα από σχετική ερώτηση, για το ποιο κομμάτι του χαρακτήρα του είναι «ελληνικό» και ποιο «αφρικανικό, μπλέκοντας και τον Χακίμ Ολάζουν, ο οποίος μολονότι Αφρικανός, έγινε διεθνής με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός»

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του», είπε αρχικά ο Αντετοκούνμπο.

Και πρόσθεσε: «Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».


Από το Blogger.