Ο Μαργαρίτης στην 20άδα των κλεψιμάτων της Basket League

Με κάποια ξεχωριστά επιτεύγματα άφησε το παρκέ του ΟΑΚΑ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Δύο αφορούν συνολικά την καριέρα του στη Stoiximan Basket League και ένα σε αυτήν που κάνει με τον ΠΑΟΚ mateco…

*Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, ο Μαργαρίτης μπήκε στην 20άδα της ιστορικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 294 και άφησε εκτός τον Νίκο Παππά που αποσύρθηκε με 292.

*Παράλληλα μπήκε στην 25άδα της λίστας των αμυντικών ριμπάουντ στη Stoiximan Basket League. Με τα τρία που μάζεψε χθες, έφτασε τα 917 και ξεπέρασε τον Μιχάλη Κακιούζη που είχε 915.

*Ο αρχηγός του Δικεφάλου έφτασε και σε ένα επίτευγμα σε… αναμονή. Έχοντας ένα εύστοχο δίποντο (1/2) έφτασε τα 546 με τον ΠΑΟΚ mateco και «έπιασε» στην 3η θέση της ιστορικής λίστας της ομάδας του τον Γιάννη Γιαννούλη που έπαιξε με τα ασπρόμαυρα από το 1994 μέχρι το 2001. Με το επόμενο δηλαδή θα μείνει μόνος στη 2η θέση της σχετικής λίστας.

Κατά τα άλλα για τον ΠΑΟΚ mateco…

*Σε διάστημα επτά ημερών ο Έλβαρ Φρίντρικσον έφτασε σε δύο double-double με πόντους και ασίστ. Μετά από εκείνο με τον Κολοσσό H Hotels (14π, 11ασ.) είχε χθες 15 πόντους και 11 ασίστ. Έτσι σημείωσε το 8ο φετινό double-double με πόντους και ασίστ και είναι πίσω από τον Τζόε Ράγκλαντ του Περιστερίου bwin που έχει τρία.

Με το double-double του Ισλανδού, ο ΠΑΟΚ mateco έφτασε τα πέντε –δύο έχει ο Άλστον και ένα ο ΜακΝις. Είναι 2ος στη σχετική λίστα πίσω από το Μαρούσι που έχει έξι.

Ο Φρίντρικσον είχε 9 στον συντελεστή ασίστ/λαθών (11/2) και σημείωσε έτσι την 9η φετινή επίδοση 9+. Το προσωπικό ρεκόρ του είναι το 10 στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels (11/1).

*Ο Μάικλ Γκίλμορ σημείωσε την 6η επίδοση απόλυτης ευστοχίας εντός πεδιάς, μεταξύ των παικτών που επιχείρησαν τουλάχιστον πέντε σουτ. Ο Αμερικανός είχε 5/5 σουτ αλλά είναι ο πρώτος αυτής της λίστας που είχε και τρίποντα (2/2).

*Το χθεσινό παιχνίδι παρουσίασε έναν εντυπωσιακό ανταγωνισμό στο επίπεδο της δημιουργίας με τις δύο ομάδες να ξεπερνούν τις 50 ασίστ. Ο ΠΑΟΚ mateco είχε μία παραπάνω από τον Παναθηναϊκό Aktor, τελειώνοντας το παιχνίδι με 26 και ισοφαρίζοντας την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Παράλληλα είναι και η μεγαλύτερη του Δικεφάλου για φέτος αφού είχε 23 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Ο ΠΑΟΚ mateco αρκέστηκε σε τέσσερις πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και ισοφάρισε την τρίτη χειρότερη, φετινή επίδοση. Ο Δικέφαλος δεν είχε πέσει κάτω από τους οχτώ του αγώνα του με τον Άρη Midea.
 

Από το Blogger.