Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την πάταξη της αθλητικής βίας! - Κλείνουν τα γήπεδα της Super League για δύο μήνες!

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση η Super League να συνεχιστεί για δύο μήνες (μέχρι τις 12/2/2024) δίχως θεατές στις εξέδρες, με τα αποτελέσματα του μέτρου αυτού να αξιολογούνται τον Φεβρουάριο, ώστε να αποφασιστεί εάν θα επεκταθεί ή θα καταργηθεί.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπάρχει η δυνατότητα κατά περίπτωση να γίνονται και αυτά χωρίς θεατές, με την πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση να αφορά το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα, κάτι που… δείχνει ότι και η κυβέρνηση κατάλαβε πως υπεύθυνοι είναι οι Πειραιώτες.

Παράλληλα, οι τιμωρίες για κλείσιμο έδρας που υπάρχουν ήδη ή θα επιβληθούν κατά την διάρκεια ισχύος του μέτρου αυτού, κάτι που επίσης αφορά τον Ολυμπιακό, αναστέλλονται και θα εφαρμοστούν μετά την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Μάλιστα, οι άδειες εξέδρες θα ισχύουν και στα ματς των Β’ ομάδων των μεγάλων ΠΑΕ, οι οποίες αγωνίζονται στην Super League 2.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης:

«Ένας νέος άνθρωπος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από μια πράξη ωμής οπαδικής βίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία γιατί συνελήφθη ο φυσικός αυτουργός του φρικτού εγκλήματος. Πίσω από αυτές τις πράξεις κρύβονται άλλοι, που τους υποθάλπτουν ή τους ανέχονται.

Δεν είναι το πρώτο έγκλημα οπαδικής βίας. Γνωρίζουμε την οργή της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα εξαντλήσει τις ενέργειες για ένα χρόνιο πρόβλημα και οι παρεμβάσεις θα είναι δυναμικές, δηλαδή θα προσαρμόζονται. Οι έλεγχοι σε συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αυξήθηκαν οι σφραγίσεις σε παρά νομους συνδέσμους. Αυστηροποιείται το πλαίσιο αναστολών. Αποδείχτηκε πως απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις. Δεν θα την πληρώσουν ούτε οι αθλητές, ούτε οι φίλαθλοι.

Αποφασίζουμε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, το μέτρο αυτό θα τηρηθεί και στις ομάδες Β’ των ομάδων. Θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Στόχος η αποφυγή κινδύνων και η εξασφάλιση της δημόσιας τάξης. Θα εγκατασταθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Θα ανακοινωθεί μια σειρά από διοικητικά μέτρα, όπως αυτόματες κυρώσεις κατά σωματείων πέραν όσων προβλέπονται από την αθλητική δικαιοσύνη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα ζητηθεί η αναβάθμιση της ποινικής έρευνας για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων αθλητικής βίας. Η ελληνική πολιτεία δεν θα επιδείξει καμία ανοχή και θα δούμε ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπτουν την εγκληματική δραστηριότητα. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώνουν εκατομμύρια φιλάθλων τη νοσηρή δράση ορισμένων. Δεν θα επιτρέψουμε σε στρατούς να μολύνουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, σε όσους κινδύνεψαν ή έχασαν περιουσίες. Είναι σημαντικό να έχουμε στο πλευρό μας όσους επενδύουν στον αθλητισμό. Το πρόβλημα δεν είναι ενός ή δύο συλλόγων αλλά έχει μεγαλύτερη έκταση. Πιστεύουμε πως τα μέτρα θα αποδειχτούν επαρκή για να αποφύγουμε την αποκτήνωση, αλλά αν χρειαστούν κι άλλα μέτρα, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη. Όσο ψηλά κι αν είναι αυτοί που την υποκινούν ή την ανέχονται».

Από το Blogger.