Τα «6» συμβόλαια στον Παναθηναϊκό που λήγουν το καλοκαίρι του 2024 και οι πιθανότητες ανανέωσης!

Στον Παναθηναϊκό «6» είναι τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που λυγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και αρκετά εξ αυτών συγκεντρώνουν έως τώρα πιθανότητες για ανανέωση με τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός μετράει έξι συμβόλαια ποδοσφαιριστών που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και αφορούν τις περιπτώσεις των Μπρινιόλι, Παλάσιος, Μπερνάρ, Κώτσιρα, Γεντβάι και Χουάνκαρ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως από τον Ιανουάριο οι παραπάνω ποδοσφαιριστές μπορούν να συζητήσουν και να υπογράψουν με όποια ομάδα επιθυμούν εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. 

Συγκεκριμένα:

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας, παρά την αστάθειά του σε ορισμένα από τα τελευταία ματς. Ο Ιταλός τερματοφύλακας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για την επέκταση συνεργασίας τους, αλλά υπάρχει οικονομική διαφορά ύψους 300.000 ευρώ. Το «τριφύλλι» προσφέρει 700.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο Μπρινιόλι ζητά 1 εκατ. ευρώ. Όλα είναι ανοιχτά στην περίπτωσή του και όσο δεν υπάρχει συμφωνία, τόσο… απομακρύνεται από τα πράσινα.

Σεμπάστιαν Παλάσιος: Δεδομένα θα του γίνει πρόταση ανανέωσης, καθώς διανύει καλή σεζόν με τον Παναθηναϊκό και αποτελεί έναν εκ των πιο σημαντικών παικτών της ομάδας. Ο «Τούκου» έχει πολύ καλό όνομα στη Λατινική Αμερική, οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Όλα, πάντως, θα εξαρτηθούν από την πρόταση που θα κάνει το «τριφύλλι».
Οι ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται περισσότερο ο Γιοβάνοβιτς!

Μπερνάρ: Το όνομά του συνδέεται συνεχώς με ομάδες από τη Βραζιλία. Ο ίδιος διανύει εξαιρετική σεζόν με τον Παναθηναϊκό, έχοντας προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα. Ο Μπερνάρ είναι προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με το «τριφύλλι», αλλά για να παραμείνει θα πρέπει να δεχθεί μείωση αποδοχών, καθώς δεν θα μπορεί να λαμβάνει συμβόλαιο ύψους 2.5 εκατ. ευρώ. Τα πάντα θα εξαρτηθούν και από την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Γιάννης Κώτσιρας: Αποτελεί παίκτης ομάδας με σταθερές αποδόσεις, δίνοντας πάντα το 100% του εαυτού του. Φέτος έχει μοιραστεί τον χρόνο στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα. Η παραμονή του θα εξαρτηθεί και από το… ξεκαθάρισμα των ρόλων στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ενδέχεται να μην δεχθεί να παραμείνει ως μπακ απ του νεαρού μπακ, εφόσον ο τελευταίος συνεχίσει να ανεβάζει την απόδοσή του, αποτελώντας βασικό μέλος της ενδεκάδας.

Χουάνκαρ: Βρίσκεται στα 33 του χρόνια κι έμεινε για αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω του τραυματισμού του. Αποτελεί ποιοτικός ποδοσφαιριστής και το δεύτερο μισό της χρονιάς λογικά θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του. Με δεδομένη και την ηλικία του Μλαντένοβιτς (32), ενδέχεται ο Παναθηναϊκός να κάνει την αλλαγή στο αριστερό άκρο της άμυνας και να αποκτήσει έναν μικρότερο ηλικιακά μπακ για να «χτίσει» τη θέση και τα επόμενα χρόνια.

Τιν Γεντβάι: Είναι δανεικός στον σύλλογο, αλλά έχει και οψιόν αγοράς ύψους 1.5 εκατ. ευρώ. Έως τώρα, δεν είναι ιδιαίτερα σταθερός στην απόδοσή του, αλλά έχει κάνει κι αναμετρήσεις που δείχνουν την αξία του στα μετόπισθεν. Ο ίδιος, πάντως, αγωνίζεται διαρκώς και δίχως προετοιμασία, γεγονός που δεν τον ανεβάζει στο 100% των δυνατοτήτων του. Οι θέσεις στα στόπερ είναι νωρίς για να ξεκαθαριστούν, καθώς θα αποκτηθεί σίγουρα ακόμη ένας και το επικρατέστερο σενάριο είναι με τη μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι. Το δεύτερο μισό της χρονιάς θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και οι εμφανίσεις των στόπερ που θα υπάρχουν στο ρόστερ, θα διαφοροποιήσουν τις πιθανότητες του καθενός για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Από το Blogger.