Η λίστα με τις υποθέσεις οπαδικής βίας που κατέθεσε η Κυβέρνηση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, παρέδωσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, λίστα 200 ονομάτων, που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις οπαδικής βίας τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτή λίστα βρίσκονται 90 «σεσημασμένοι» χούλιγκαν Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ. Οι περισσότεροι με «φάκελο» στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστείες και άλλα αδικήματα.

Η λίστα στην οποία θα προστεθούν και άλλα στοιχεία, αφορά 30 υποθέσεις που έχουν εξελιχθεί από το 2007. Η λίστα ξεκινάει με την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία και καταλήγει σ' ένα «ραντεβού» θανάτου ανάμεσα σε οπαδούς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. 

Μεταξύ αυτών των υποθέσεων είναι οι παρακάτω:

-Επεισόδια ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 2022- 2023, όπου ο αγώνας διακόπηκε τρεις φορές και τραυματίστηκαν σοβαρά οπαδοί για τους οποίους απαιτήθηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο.

-Πρόσφατα επεισόδια στον Βόλο, στο περιθώριο του αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό, όπου οπαδοί εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο

-Επιθέσεις οπαδών της ΑΕΚ στους αστυνομικούς στο περιθώριο αναμέτρησης με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια

-Την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο κατάστημα διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη στις 16 Νοεμβρίου 2023.

-Επίθεση σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο περιθώριο αναμέτρησης Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.

-Επίθεση σε γυναίκα χούλιγκαν του ΠΑΟ στο Ίλιον

-Συγκρούσεις οπαδών στη Μαλακάσα στα ΣΕΑ

-Ένας 47χρονος οπαδός του ΠΑΟ πυροβολεί και τραυματίζει σοβαρά έναν 32χρονο ομογενή από την Γεωργία στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το Κέντρο Υγείας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο δράστης είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς, ως μέλος εκβιαστικής ομάδας στην οποία ηγείτο ένας 51χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «Θαμνάκιας», «Μεγάλος» ή «Τρελός», που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε βάρος του διαιτητή Κύρου Βασάρα. Ο 47χρονος είχε πυροβολήσει και το 2018, οπαδό της ομάδας που υποστηρίζει, μέσα στο γήπεδο.

-Υπόθεση Κατσούρη (ΑΕΚ).
 
-Υπόθεση δολοφονίας Φιλόπουλου, με την επισήμανση ότι πρόσωπα που μετείχαν σε αυτή και εμπεριέχονται σε εκείνη τη δικογραφία, μεταξύ των οποίων και σημερινό στέλεχος ομάδας, συνδέονται με τα πρόσφατα γεγονότα στου Ρέντη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε τα ενημερωτικά των υποθέσεων που έχουν συντάξει οι κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις, ζητώντας την αναβάθμιση ποινικής αξιολόγησης και έρευνας.

Από το Blogger.