Καιρός: Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός και σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και τις Κυκλάδες.. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια πελάγη 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα βόρεια από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 00 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 07 έως 17 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου:

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα έως 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις Κυκλαδες λίγες νεφώσεις παροδκά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες..
Άνεμοι: Τις πρωινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Δυτικο βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 4 με 6, με βαθμιαία εξασθένηση
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Η πρόγνωση για την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στα υπόλοιπα θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 4 με 6, στα πελάγη 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα, κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για το Σάββατο 20 Ιανουαρίου
Μεταβολή του καιρού με νεφώσεις σε όλη τη χώρα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από τα βόρεια.
Από το Blogger.