Τακιανός: «Να βάλουμε την καρδιά μας στο παρκέ»

Ο ΠΑΟΚ παίζει σήμερα Τρίτη (16/1, 19:30) στο «Παλατάκι» την πρόκριση του στους «16» του Basketball Champions League στον τρίτο και τελευταίο αγώνα για την σειρά των Play-In της διοργάνωσης.

Μετά τη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας στην Τουρκία στην δεύτερη παράταση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφερε πίσω την σειρά στην Θεσσαλονίκη για τον αυριανό «τελικό».

«Η σημασία αυτού του αγώνα δεν μας αφήνει να σκεφτούμε όσα έγιναν το Σάββατο (σ.σ. στο ματς κόντρα στο Περιστέρι bwin για την Stoiximan Basket League)», σχολίασε αρχικά ο Φώτης Τακιανός, προπονητής του ΠΑΟΚ mateco και εξήγησε ότι: «Είναι ένα παιχνίδι της διαδρομής μας, αυτής που έχουμε δημιουργήσει, δεν είναι κάτι το ξεχωριστό. Από την πρώτη στιγμή, ξεκινήσαμε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, παιχνίδι με παιχνίδι καταφέραμε και ανοίξαμε ένα δρόμο. Φτάσαμε να χάνουμε το πλεονέκτημα έδρας και να το φέρνουμε πάλι πίσω, εναντίον μιας πάρα πολύ καλής ομάδας, με πολύ βαθύ ρόστερ και με πολύ μεγάλο μπάτζετ».

«Αυτή η διαδικασία και το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ πρέπει να κάνει περήφανο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ», επισήμανε ο Τακιανός και τόνισε ότι: «Οι νίκες έναντι τόσο δυνατών αντιπάλων, μας έδωσαν την αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Με τη βοήθεια και την παρότρυνση του κόσμου, θεωρώ ότι θα καλύψουμε κενά που αφορούν τραυματισμούς παικτών, απουσίες που με τέτοιες ομάδες, παίζουν το ρόλο τους».

Σχετικά με την πίεση που μπορεί να υπάρχει στην ομάδα του, ο κόουτς του «Δικέφαλου του Βορρά» παρατήρησε ότι: «Η πίεση της νίκης υπάρχει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα, αυτό που θα δημιουργήσει ο κόσμος μέσα στο γήπεδο. Μιλήσαμε με τα παιδιά, είπαμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, να πάρουμε όλη την ενέργεια του κόσμου και να τη μετατρέψουμε σε κάτι θετικό».

«Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η εμφάνιση που κάναμε στην Προύσα, γιατί ήταν μία κατάθεση ψυχής», σημείωσε ο Τακιανός και υπογράμμισε: «Πρέπει φανούμε το ίδιο στην κατάθεση ψυχής και να βάλουμε την καρδιά μας μέσα στο παρκέ».

Μετά από ερώτηση, για το επιπρόσθετο κίνητρο που μπορεί να έχει η ομάδα, είτε από τη νίκη στην Τουρκία, είτε από τον θιγμένο εγωισμό μετά την ήττα στο Περιστέρι, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco σχολίασε ότι: «Μπορεί να υπάρχει μία σύνδεση χρονική για τα παιχνίδια, αλλά αυτό είναι ένα άλλο παιχνίδι μία άλλη διοργάνωσης. Και όπως στις μεγάλες νίκες που κάναμε, δε νιώσαμε ότι κάναμε κάτι εξαιρετικό για να πανηγυρίζουμε, το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και στις βαριές ήττες. Ο αθλητισμός και το μπάσκετ, τα έχουν αυτά. Η ομάδα μας δυστυχώς ταλανίζεται σε πολλές περιόδους από τραυματισμούς που δε μας αφήνουν να βρούμε το ρυθμό που θέλουμε».

«Αυτήν τη στιγμή όμως, φέρνοντας το πλεονέκτημα και πάλι στο γήπεδο μας, θέλουμε να βιώσουμε το παιχνίδι και να δώσουμε τη χαρά στον κόσμο μας», τόνισε ο Τακιανός.

Από το Blogger.