Από τον Μπιτς και τον Κακλαμανάκη, στον ΜακΝις και τον Άλστον

Ένας όχι ιδιαίτερα συνηθισμένος συνδυασμός ριμπάουντ καταγράφηκε στη στατιστική του ΠΑΟΚ mateco τους οποίου δύο παίκτες έφτασαν σε διψήφιες επιδόσεις ριμπάουντ. Τζαμάνι ΜακΝις και Τζάστιν Άλστον είχαν από 12 ριμπάουντ και έγιναν το πρώτο δίδυμο παικτών του Δικεφάλου που έφτασε σε διψήφιες επιδόσεις ενός αγώνα της Stoiximan Basket League μετά από τρία χρόνια. Ήταν 9 Ιανουαρίου 2021 όταν στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μεσολόγγι (96-87) ο Μπο Μπιτς είχε 11 και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης 10 ριμπάουντ.

Ο Άλστον, πέραν των 12 ριμπάουντ που μάζεψε, είχε και 17 πόντους για να φτάσει στο τρίτο του double-double μετά από εκείνα των εκτός έδρας αγώνων με τον Απόλλωνα Carna και την ΑΕΚ Betsson. Έγινε έτσι ο 5ος της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε τα 3+ double-double. Αυτό ήταν παράλληλα το 6ο συνολικά για τον ΠΑΟΚ mateco που «έπιασε» στη 2η θέση της λίστας τον Προμηθέα, πίσω μόνο από το Μαρούσι.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τους γηπεδούχους…

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μπήκε στην 30άδα των ριμπάουντερ της Stoiximan Basket League. Με τα τρία ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 1.229 και ξεπέρασε τον Κώστα Καϊμακόγλου που είχε 1.228.

*Ο Έλβαρ Φρίντρικσον μπήκε στην 20άδα των ξένων πασέρ του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League. Με τις τρεις ασίστ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ξεπέρασε τον Γιανίκ Φράνκε που είχε 77 στο περσινό Πρωτάθλημα και «έπιασε» στη 19η θέση και τις 80 τον Τζέιλεν Χαντς.

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με την 386η εμφάνιση του στην κατηγορία ξεπέρασε τον Μίλαν Τόμιτς. Έτσι είναι πλέον μόνος του στην 24η θέση της λίστας της Α’ Εθνικής (από το 1963-64) και στη 16η του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

Από το Blogger.