Ο Ζάρας στην 30άδα των αγώνων της Α’ Εθνικής και του Λαυρίου

Ο Θοδωρής Ζάρας αναρριχήθηκε στις λίστες των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος, στην Α’ Εθνική, στη Stoiximan Basket League και του Λαυρίου Megabolt.

*Με την 375η εμφάνιση του μπήκε στην 30άδα της ιστορικής λίστας του Πρωταθλήματος, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Έφτασε στην 28η θέση τους Νίκο Γκάλη, Γιάννη Γεωργαλλή και Δημήτρη Χαριτόπουλο.

*Παράλληλα μπήκε στην 20άδα της αντίστοιχης λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), φτάνοντας στη 19η θέση τους Γεωργαλλή και Χαριτόπουλο.

*Με την 27η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα με το Λαύριο Megabolt, μπήκε στην 30άδα της λίστας του. Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Νίκο Μπάρλο που αγωνίστηκε στην ομάδα της λαυρεωτικής στη σεζόν 2015-16.

Κατά τα άλλα για το Λαύριο…

*Ο Ξαβιέ Καστανέδα με τους 18 πόντους του, έγινε ο 31ος στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωταθλήματος που έφτασε τους 200+. Μετρώντας μάλιστα 217 πόντους μπήκε στην 30άδα της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Σον Έβανς που είχε 206 σε δύο θητείες (2016-17 και 2020-21).

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε νέες κορυφαίες, ατομικές επιδόσεις τόσο στα ριμπάουντ (9) όσο και στα κερδισμένα φάουλ (10), αφού οι προηγούμενες ήταν εκείνες των 8 ριμπάουντ και των 8 κερδισμένων φάουλ.

*Ο Καλίντ Μουρ με τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε, ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του και συνολικά του Λαυρίου Megabolt στη φετινή Stoiximan Basket League. Τόσα είχε και στο ματς της 6ης αγωνιστικής με το Μαρούσι ενώ το ρεκόρ του είναι τα 12 του εντός έδρας αγώνα με τον Άρη Midea. Ο Αμερικανός έγινε ο 23ος στην ιστορία της ομάδας της λαυρεωτικής που έφτασε τα 100+.

Ο Μουρ μάλιστα, έχοντας πέντε επιθετικά ριμπάουντ σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του Λαυρίου Megabolt αφού πριν από αυτό το παιχνίδι είχε τέσσερα στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, όσα είχε δύο φορές ο Βασίλης Καββαδάς και μία ο Ξαβιέ Καστανέδα.

*Έστω στην παράταση, έστω με διαφορά ενός πόντου, ο Κώστας Μέξας έφυγε με άδεια χέρια από το «παλατάκι» για μία ακόμη φορά μετρώντας πλέον πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με ΚΑΟΔ (0-1), Απόλλωνα Πάτρας (0-2), Ιωνικό Νίκαιας (0-1) και Λαύριο Megabolt (0-1).

Από το Blogger.