Ο Ολυμπιακός 1-0 την Φερεντσβάρος και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Με το «χρυσό» γκολ του Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Φερεντσβάρος, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Conference League και πάει με αυτό το πλεονέκτημα στον επαναληπτικό για την πρόκριση στους «16». Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και έδειξαν νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους, στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους.

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε το ματς με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με Κάρμο και Ντόι στο κέντρο της άμυνας, με Ορτέγκα και Ροντινέι στα αμυντικά άκρα, τριάδα στο κέντρο τους Εσε, Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο, στα εξτρέμ τον Μασούρα με τον Φορτούνη και στην κορυφή της επίθεσης τον Ελ Κααμπί.

Μόλις στο 2’ η Φερεντσβάρος πέτυχε γκολ με τον Βάργκας, το οποίο όμως μετά από χρήση του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 24’ σουτ του Ραμίρες διώχνει σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Στο 32΄πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν μετά από σέντρα του Ροντινέι, ο Κάρμο έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά, με τον Ντίμπους να καταφέρνει να διώξει. Στο 34’ μακρινό σουτ του Φορτούνη, μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Ούγγρων. Στο 38’ εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα βρίσκει στο τοίχος και φεύγει κόρνερ. Στο 39’ σουτ του Καρβάλιο, άουτ. Στο 40’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αμπού Φανί, μπλοκάρει ο Πασχαλάκης. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κεφαλιά του Κάρμο ήταν άστοχη.

Στο 64’ ο Ποντένσε βγάζει ασίστ για τον Ελ Κααμπί ο οποίος από τα όρια της μικρής περιοχής δεν μπορεί να πλασάρει. Στο 70’ σουτ του Ορτα, μπλόκαρε ο Ντίμπους. Στο 80’ συρτό σουτ του Ελ Κααμπί, διώχνει και πάλι ο τερματοφύλακας της Φερεντσβάρος.

Στο 83’ ο Ολυμπιακός πέτυχε το «χρυσό» γκολ όταν μετά από σέντρα του Ροντινέι, ο Γιόβετιτς δεν μπόρεσε για την κεφαλιά, όμως ήρθε από πίσω ο Ελ Κααμπί να κοντρολάρει και να μπει ουσιαστικά με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Καρβάλιο (79’ Γιόβετιτς), Αλεξανδρόπουλος (62’ Ορτα) – Φορτούνης (92’ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (92’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (62’ Ποντένσε).

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους – Γουινγκό, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες – Μαϊγκά, Μακρέτσκις – Μαρκίνιος (75’ Ρομντάνε), Αμπού Φανί (80’ Μπέσιτς), Ζακάριασεν – Βάργκα (75’ Πέσιτς).

Από το Blogger.