Το Μαρούσι για 2η φορά στο οξύμωρο σχήμα των εντός και εκτός έδρας νικών

Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο αυτό που έκανε φέτος το Μαρούσι. Μετά τη χθεσινή ήττα του από την ΑΕΚ Betsson, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του για την κανονική περίοδο, έκλεισε αυτό το κομμάτι της σεζόν έχοντας απολογισμό 3-8 ως γηπεδούχος. Χειρότερο δηλαδή από αυτόν που έχει ως φιλοξενούμενος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στη Ρόδο, αφού έχει ρεκόρ 4-6 μακριά από την έδρα του.

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι μία από τις δύο ομάδες της φετινής Stoiximan Basket League που έχουν καλύτερο απολογισμό μακριά από την έδρα τους σε σχέση με εκείνον που έχουν σε αυτήν, αφού κάτι ανάλογο έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός AKTOR με ρεκόρ 9-1 εντός και 10-0 εκτός έδρας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League, που το Μαρούσι φτάνει σε αυτό το, κατά κάποιο τρόπο, οξύμωρο σχήμα. Το είχε κάνει και στη δεύτερη σεζόν του στην κατηγορία, το 1999-2000. Τότε, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του, είχε ρεκόρ 5-8 εντός και 6-7 εκτός έδρας.

Η φετινή είναι μόλις η 2η από τις 15 σεζόν του Αμαρουσίου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που δεν έφτασε τις τέσσερις εντός έδρας νίκες κανονικής περιόδου. Η προηγούμενη ήταν εκείνη της σεζόν 2011-12 που το οδήγησε στον υποβιβασμό, όταν έμεινε χωρίς εντός έδρας επιτυχία (0-12).

Κατά τα άλλα…

*Το χθεσινό παιχνίδι είχε μόλις 15 λάθη και το Μαρούσι έκανε τα λιγότερα. Περιορίστηκε στα έξι και αυτή ήταν η 8η φετινή επίδοση έξι ή λιγότερων λαθών. Για το Μαρούσι συνιστά, με διαφορά μάλιστα, ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα 11 που είχε στο εντός έδρας ματς της 17ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το Μαρούσι είναι η ομάδα με τα περισσότερα λάθη στη φετινή Stoiximan Basket League και πριν το χθεσινό παιχνίδι είχε μέσο όρο 14,95.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έχοντας 9/14 δίποντα έφτασε τα 102 εύστοχα στη σεζόν. Έτσι ο Σέρβος σέντερ έγινε ο 32ος στην ιστορία του Αμαρουσίου που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

Από το Blogger.