Ο mr. 94,91% Μπαρτζώκας σε ιστορική κορυφή του Ολυμπιακού

Η χθεσινή (16/3) νίκη του Ολυμπιακού επί της Καρδίτσας Ιαπωνική, δεν ήταν σαν όλες τις άλλες για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο 58χρονος προπονητής με αυτήν έγραψε ιστορία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και το ίδιο θα κάνει με την επόμενη που θα σημειώσει στο Πρωτάθλημα.

Ο Μπαρτζώκας έφτασε τις 112 νίκες κανονικής περιόδου στον πάγκο του Ολυμπιακού και με τη χθεσινή, ξεπέρασε τον Γιάννη Ιωαννίδη και έφτασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είναι απαραίτητο όμως να επισημανθεί ότι αυτοί οι αριθμοί αφορούν το Πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, γιατί ο «ξανθός» είχε άλλες 18 νίκες κανονικής περιόδου στη σεζόν 1991-92.

Το επίτευγμα αυτό κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό το ποσοστό νικών του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει «γράψει» το εντυπωσιακό 94,91% αφού χρειάστηκε 118 αγώνες για να φτάσει τις 112 νίκες κανονικής περιόδου. Οι δύο θρύλοι των πάγκων από την πλευρά τους είχαν χαμηλότερες επιδόσεις. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφτασε τις 111 νίκες, σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος, μέσα από 130 αγώνες (85,38%) ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφτασε τις 112 νίκες σε 128 αγώνες (87,5%).

Με νίκη λοιπόν την επόμενη Κυριακή (24/3, 17:15) στην Πάτρα επί του Απόλλωνα Carna, στην τελευταία αγωνιστική, ο Μπαρτζώκας θα γίνει ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες κανονικής περιόδου στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα!

Από το Blogger.