Ο Χόρκλερ «έπιασε» το «16άρι» του Φλαγκ στα ριμπάουντ

Ο Νοά Χορκλέρ τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ έγραψε ιστορία για το Λαύριο Megabolt καθώς ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της ομάδας της Λαυρεωτικής με τα 16 ριμπάουντ του. Τόσα είχε ο Σάβιον Φλαγκ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea στην περσινή σεζόν. Η προηγούμενη καλύτερη, φετινή επίδοση για τους «μεταλλωρύχους» ήταν εκείνη των 12 που είχε ο Καλίντ Μουρ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea.

Ο Χόρκλερ σημείωσε το δεύτερο, φετινό του double-double μετά από εκείνο του αγώνα με τον Απόλλωνα Carna για την 21η αγωνιστική (10π, 10ρ.). Ήταν συνολικά το πέμπτο για το φετινό Λαύριο Megabolt. Ο Αμερικανός φόργουορντ μάλιστα σημείωσε την 9η φετινή επίδοση 10+ πόντων και 16+ ριμπάουντ.

Ακόμη για το Λαύριο Megabolt…

*Ο Θοδωρής Ζάρας είχε 3/5 τρίποντα και με αυτά «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστας της Stoiximan Basket League. Έφτασε τα 423 εύστοχα τρίποντα και έγινε ο 13ος της σχετικής λίστας, αφού προσπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα που μέτρησε 422.

Ο έμπειρος γκαρντ-φόργουορντ παράλληλα, πραγματοποίησε την 34η εμφάνιση του με το Λαύριο Megabolt στο Πρωτάθλημα. Έτσι μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τους Στίβεν Γκρέι και Άλφα Ντιαλό που είχαν από 33.

*Σε ένα πολύ ξεχωριστό επίτευγμα έφτασε και ο Βασίλης Μουράτος. Με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 4ος ριμπάουντερ των «μεταλλωρύχων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 254 και ξεπέρασε κατά ένα τον για δύο χρόνια συμπαίκτη του (2019-21), Ντέβιν Ντέιβις.

*Ο Ξαβιέ Καστανέδα μπήκε στην 20άδα των σκόρερ του Λαυρίου Megabolt. Είχε 21 πόντους χθες και φτάνοντας τους 287 ξεπέρασε τους Άσλεϊ Χάμιλτον και Αρ Τζέι Κόουλ που είχαν από 276. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας της Λαυρεωτικής στη σεζόν, που έφτασε στις τρεις επιδόσεις 20+ πόντων.

*Ο Καλίντ Μουρ τελείωσε το παιχνίδι με τρία αμυντικά ριμπάουντ και με αυτά έγινε ο 15ος στην ιστορία της ομάδας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

Από το Blogger.