Η ΑΕΚ έσπασε το φράγμα των 20.000 αμυντικών ριμπάουντ


Σε ένα ξεχωριστό milestone έφτασε χθες η ΑΕΚ Betsson αφού με τα 25 αμυντικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική της, έφτασε και ξεπέρασε τα 20.000 στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League. Έγινε έτσι η 5η ομάδα που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο κορυφαίος του χθεσινού αγώνα, «έγραψε» 21 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έτσι έγινε ο 5ος παίκτης της φετινής ΑΕΚ Betsson που έφτασε σε double-double, μπαίνοντας σε μία λίστα στην οποία βρίσκονται οι Γιάννης Κουζέλογλου (2), Εμφιόντου Καμπενγκέλε (2), Τζάστιν Τίλμαν (1) και Ζώης Καράμπελας (1). Ο Λιθουανός φόργουορντ σημείωσε τη 14η φετινή επίδοση 20+ πόντων και 10+ ριμπάουντ.

Με τη δεύτερη επίδοση 20+ πόντων του Κουζμίνσκας –είχε 23 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό- η ΑΕΚ Betsson έμεινε μόνη στη 2η θέση της σχετικής λίστας. Έφτασε τις 17 και ξεπέρασε τον Κολοσσό H Hotels Collection που έχει 16 ενώ στην 1η θέση είναι ο Προμηθέας με 20.

*Ο Τζόρνταν ΜακΡέι ήταν ένας από τους πέντε παίκτες της ΑΕΚ Betsson που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Με τους 15 που σημείωσε χθες, έγινε ο 39ος στην ιστορία της «Ένωσης» που έφτασε τους 300 στη Stoiximan Basket League.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου είχε 2/2 δίποντα και με αυτά έγινε ο 47ος στην ιστορία του Δικεφάλου που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ δύο πόντων.


 

Από το Blogger.