Ο Γιαννόπουλος «χέρι-χέρι» με τον Ζάρα στα τρίποντα

Ο Χάρης Γιαννόπουλος σημείωσε τέσσερα από τα 10 τρίποντα του Αμαρουσίου χθες (4/7) και με αυτά «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα σουτ από την περίμετρο στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τα 423, ξεπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα που είχε 422 στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και «έπιασε» τον Θοδωρή Ζάρα στη 13η θέση της λίστας. Οι δύο Έλληνες «μπόμπερ» λοιπόν βαδίζουν «χέρι-χέρι» στη λίστα των τριπόντων της κατηγορίας.

Κατά τα άλλα…

*Ο Σακούρ Τζούστον είχε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, φτάνοντας έτσι τα έξι double-double στη φετινή σεζόν και συνολικά τα 13 στη Stoiximan Basket League. Ως προς τη φετινή λίστα είναι 3ος αφού βρίσκεται πίσω μόνο από τον Τσαντ Μπράουν (8) και τον Τζόε Ράγκλαντ.

Με το χθεσινό double-double του Τζούστον, το Μαρούσι έμεινε μόνο στην κορυφή της σχετικής λίστας αφού έφτασε τα 12 και ξεπέρασε κατά ένα τον Απόλλωνα Carna.

Με τα 10 ριμπάουντ που είχε χθες, ο Αμερικανός φόργουορντ έφτασε και ξεπέρασε τα 400 μέσα από την 59η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει μέσο όρο καριέρας 6,83.

*Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε εννιά πόντους στο χθεσινό παιχνίδι και με αυτούς έφτασε τους 300 στη φετινή σεζόν. Έγινε ο 47ος παίκτης στην ιστορία του Αμαρουσίου που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

Ο Σέρβος σέντερ είχε για τέταρτη φορά φέτος τέσσερις ασίστ, μένοντας μία μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Είχε πέντε ασίστ ως παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR στον 1ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2016 κόντρα στον Άρη Midea.

*Σε ομαδικό επίπεδο, το Μαρούσι έφυγε από το κλειστό των Άνω Λιοσίων με την κορυφαία επίδοση ευστοχίας στα τρίποντα, για τους 23 αγώνες του στη σεζόν. Εκτέλεσε με 47,62% (10/21) από την περίμετρο ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη του 44% (11/25) που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Από το Blogger.