Ο Κουζμίνσκας «φλέρταρε» με το ρεκόρ του Νέμεθ

Πρωταγωνιστής της τρίποντης ραψωδίας της ΑΕΚ Betsson ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός σημείωσε τα έξι από τα 18 τρίποντα της ομάδας του και τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους. Είναι δύο επιδόσεις που για διαφορετικούς λόγους μπορούν να θεωρηθούν ξεχωριστές, αφού…

*Οι 31 πόντοι του είναι κορυφαία επίδοση των τελευταίων 16 ντέρμπι των δύο Δικεφάλων στην Αθήνα και η τρίτη μεγαλύτερη από παίκτη της ΑΕΚ Betsson. Περισσότερους είχαν μόνο ο Ίστβαν Νέμεθ (34) στο παιχνίδι της σεζόν 2008-09 και ο Τζέι Αρ Χόλντεν (32) στο παιχνίδι της σεζόν 2001-02.

*Τα έξι τρίποντα του Κουζμίνσκας μπήκαν στη λίστα των 23 κορυφαίων επιδόσεων στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Στον ίδιο αριθμό έφτασε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική ο Τσέισον Ραντλ (6/8).

*Ο Λιθουανός τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους και 11 ριμπάουντ. Έτσι έφτασε σε double-double για δεύτερη φορά στα play out –είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ κόντρα στο Μαρούσι- ενώ δεν σημείωσε τέτοια επίδοση στην κανονική περίοδο.

Ο Κουζμίνσκας έγινε ο 2ος παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε σε επίδοση 30+ πόντων και 10+ ριμπάουντ. Η πρώτη σημειώθηκε στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στο οποίο ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε είχε 30 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Ο πολύπειρος φόργουορντ της ΑΕΚ Betsson σημείωσε την 8η φετινή επίδοση 30+ πόντων και την 3η της ομάδας του στη σεζόν αφού πέραν των δύο που σημειώθηκαν στα εντός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ mateco, 31 είχε ο Τζάστιν Τίλμαν στο εκτός έδρας ματς της 12ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο, δύο παίκτες της ΑΕΚ Betsson έφτασαν σε σημαντικά milestones ενώ ο προπονητής της «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα των νικών…

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου χρειαζόταν τρία ριμπάουντ για να φτάσει τα 1.000 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League και τόσα μάζεψε στο χθεσινό παιχνίδι.

*Ο Όμηρος Νετζόγλου ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες της «Ένωσης» που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Με τους 10 που είχε χθες, έφτασε και ξεπέρασε τους 500 μέσα από την 81η εμφάνιση του στην κατηγορία.

*Με τους 31 πόντους του Κουζμίνσκας και τους 22 του Τσέισον Ραντλ, η ΑΕΚ Betsson έφτασε τις 20 επιδόσεις 20+ πόντων στη σεζόν και απέχει μία πια από τον Προμηθέα που είναι στην κορυφή αυτής της λίστας. Ήταν η 4η φορά στη σεζόν που δύο παίκτες της έφτασαν τους 20+ πόντους στο ίδιο παιχνίδι μετά από την πρεμιέρα με το Λαύριο Megabolt (Τίλμαν και ΜακΡέι), το αντίστοιχο της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΟΚ mateco (Καμπενγκέλε και Ραντλ) και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική (Τίλμαν και Κουζέλογλου).

*Ο Ηλίας Ζούρος πανηγύρισε την 111η νίκη του στους πάγκους του ελληνικού Πρωταθλήματος, φτάνοντας στην 27η θέση της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής, τον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό και με 10 λιγότερα παιχνίδια (187 έναντι 197).

Από το Blogger.