Ο Μπλόντιν και το απόλυτο του Απόλλωνα στις βολές

Ο Απόλλων Carna δεν άφησε ούτε μία βολή χαμένη, τελειώνοντας το χθεσινό παιχνίδι με 12/12. Ήταν η τρίτη φετινή επίδοση απόλυτης ευστοχίας από τη γραμμή του φάουλ αφού λίγο νωρίτερα το Περιστέρι bwin είχε 16/16 ενώ είχε και 7/7 στην 9η αγωνιστική κόντρα στην ομάδα της Πάτρας.

Πρόκειται για την ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοσης στην ιστορία του Απόλλωνα Carna στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ του κρατάει από τις 15 Φεβρουαρίου 1997 όταν «έγραψε» 19/19 βολές στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea ενώ 12/12 είχε και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ Mateco, αλλά εντός έδρας, για την περίοδο 2015-16.

Πρωταγωνιστής αυτού του 100% της αχαϊκής ομάδας στις βολές ήταν ο Τρέβορ Μπλόντιν που είχε 10/10. Ο Αμερικανός ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού 10/10 είχε και ο Άντριου Χάρισον στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ mateco με τον Κολοσσό H Hotels Collection για την 9η αγωνιστική. Η προηγούμενη, καλύτερη επίδοση από παίκτη του Απόλλωνα Carna στη σεζόν ήταν εκείνη του Τι Τζέι Σταρκς που είχε 8/8 βολές στο ματς της 3ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ Betsson.

Ο Μπλόντιν ωστόσο έκανε εννιά λάθη και σημείωσε την τρίτη επίδοση 9+ λαθών της φετινής Stoiximan Basket League. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει ένας συμπαίκτης του, ο Τζάστιν Μπιμπς που έκανε 10 στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ Betsson ενώ εννιά είχε και ο Άντονι Κάουαν στο ματς του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό AKTOR για την 11η αγωνιστική.

Ακόμη για τον Απόλλωνα Carna, ο Τσαντ Μπράουν και ο Μαλίκ Όσμπορν έκαναν σπουδαία δουλειά στις δύο ρακέτες και έφτασαν επίσης σε κάποια αξιοσημείωτα επιτεύγματα…

*Ο Μπράουν είχε 12 πόντους και 16 ριμπάουντ, φτάνοντας τα οχτώ double-double και μένοντας μόνος του στην κορυφή αυτής της λίστας αφού ξεπέρασε τον Τζόε Ράγκλαντ. Ο σέντερ του Απόλλωνα Carna μάλιστα, έγινε ο πρώτος στη φετινή σεζόν που έφτασε σε περισσότερες από μία επιδόσεις 10+ πόντων και 15+ ριμπάουντ. Το έκανε και στο ματς της 8ης αγωνιστικής με το Μαρούσι (11π, 18ρ).

Με τα 16 ριμπάουντ του μπήκε στην 25άδα της σχετικής λίστας της αχαϊκής ομάδας. Έφτασε τα 179 και ξεπέρασε τον Λένι Ντάνιελ που είχε 172 στη σεζόν 2013-14. Σε σχέση με το φετινό Πρωτάθλημα έχει πλέον τις δύο από τις πέντε επιδόσεις 16+ ριμπάουντ, μετά τα 18 του εντός έδρας αγώνα με το Μαρούσι.

Ο Αμερικανός σέντερ μάζεψε πέντε ριμπάουντ στην επίθεση και φτάνοντας τα 60 στη σεζόν, «έπιασε» στην 20ή θέση του Απόλλωνα Carna τον Ράτκο Βάρντα που φόρεσε τη φανέλα του στη σεζόν 2003-04.

Τα 11 αμυντικά ριμπάουντ του από την άλλη πλευρά, αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης του στη σεζόν αφού τόσα είχε και στα εντός έδρας παιχνίδια με το Μαρούσι και τον Ολυμπιακό. Έχει μάλιστα τις τρεις από τις πέντε συνολικά επιδόσεις 11+ αμυντικών ριμπάουντ της σεζόν.

Παράλληλα, με τα έξι εύστοχα δίποντα του (6/11), έγινε ο 26ος στην ιστορία του Απόλλωνα Carna που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

*Ο Όσμπορν από την πλευρά του έφτασε επίσης σε double-double έχοντας 12 πόντους και 16 ριμπάουντ. Έτσι έγινε ο 9ος στη σεζόν που έφτασε σε 3+ επιδόσεις double-double με πόντους και ριμπάουντ. Με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που είχε εξάλλου, ο Όσμπορν έφτασε τα 100 σε 33 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

*Αυτή ήταν η 6η φορά στη σεζόν που ένα δίδυμο παικτών έφτασε σε double-double στο ίδιο παιχνίδι. Μπράουν και Όσμπορν μάλιστα έκαναν έναν τέτοιο συνδυασμό στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, αφού ο πρώτος είχε 14 πόντους, 11 ριμπάουντ και ο δεύτερος 24 πόντους και 12 ριμπάουντ.

*Με τα οχτώ double-double του Τσαντ Μπράουν και τα τρία του Μαλίκ Όσμπορν, ο Απόλλων Carna «έπιασε» στην κορυφή της λίστας το Μαρούσι έχοντας από 11 τέτοιες επιδόσεις. Η διαφορά τους είναι ότι η αχαϊκή ομάδα το έκανε με δύο ενώ η αθηναϊκή ομάδα έφτασε σε αυτόν τον αριθμό με πέντε παίκτες.

*Ο Γιώργος Γκιουζέλης σημείωσε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση ranking της περιόδου αφού τελείωσε το παιχνίδι έχοντας -9. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει από τη 19η αγωνιστική ο Ρέι ΜακΚάλουμ με το -10 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι της Καρδίτσας Ιαπωνική με το Λαύριο Megabolt.

Σε ομαδικό επίπεδο και πάλι…

*Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου κυριάρχησε στα ριμπάουντ (24-42) και το +18 μπήκε στη 10άδα των μεγαλύτερων διαφορών στα ματς της φετινής Stoiximan Basket League.

*Στον αντίποδα όμως, οι «μελανόλευκοι» κάνοντας 24 λάθη ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ τους –τόσα είχαν και στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson για τη 14η αγωνιστική- και σημείωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει ο Προμηθέας με τα 25 λάθη του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παίρνοντας οι ίδιοι τρεις πόντους από τα τέσσερα λάθη του Δικεφάλου, ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν που ήταν δικό τους αφού τρεις είχαν και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Από το Blogger.