Ο Μαρινάκης ετοιμάζει... «μετωπική» με Αλαφούζο

Οι άλλοτε καλές σχέσεις των δύο αντρών είναι σαφές πως έχουν ψυχρανθεί τον τελευταίο καιρό. Ενώ κι άλλο λάδι στην φωτιά έρχεται να ρίξει τώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης που, κατά πως φαίνεται, ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Συγκεκριμένα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φαίνεται πως σχεδιάζει να κατέβει ως υποψήφιος, διεκδικώντας την θέση του προέδρου της Super League.

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες, μέσα από ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έγινε γνωστό πως ο Γιάννης Αλαφούζος θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Super League. Με στόχο την ποιοτική και οικονομική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Ιωάννης Αλαφούζος προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση: «Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League 1, προσπαθώντας να συνεισφέρω στην οικονομική και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου».».

Έτσι αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφασίσει να προχωρήσει από την ιδέα στην πράξη και να δηλώσει υποψηφιότητα, οι δύο άντρες θα έρθουν ξανά σε κόντρα. Αυτή την φορά με φόντο την θέση του προέδρου της Super League.

Yπενθυμίζουμε πως την θέση διεκδικεί και ο Αχιλλέας Μπέος. Ενώ οι εκλογές έχουν οριστεί για την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Την είδηση για ενδεχόμενη εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εκλογές μετέφερε με αποκλειστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Live Sport.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει:

«Την ερχόμενη Τετάρτη στις εκλογές της Σούπερ Λίγκας θα ξεκαθαρίσει αν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν διάθεση να συνεργαστούν με το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ή αν το μπλοκ που δημιούργησαν ενόψει των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ θα πορευτεί χωρίς ευρύτερες συνεργασίες. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός άναψαν το πράσινο φως στον Αχιλλέα Μπέο να διεκδικήσει την προεδρία του Συνεταιρισμού, αλλά η υποψηφιότητά του προκάλεσε αντιδράσεις εντός της Λίγκας. Προχθές ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να μπει μπροστά και ανακοίνωσε κι αυτός ότι θα είναι υποψήφιος με στόχο «να συνεισφέρω στην οικονομική και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου». Στο πρώτο σκέλος της οικονομικής αναβάθμισης πρόεδρος του Παναθηναϊκού το έχει κάνει ήδη πράξη την εποχή που στην προεδρία της Λίγκας ήταν ο (πρώην πλέον) αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Τότε με προσωπικές ενέργειες και επαφές του Γ. Αλαφούζου με συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι ΠΑΕ εισέπραξαν 1,5 εκατ. ευρω.

Ο 67χρονος μεγαλοπαράγοντας έχει ξεκάθαρα τη στήριξη της ΑΕ και του Άρη που είναι σταθερά απέναντι από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Από τη στάση των δύο τελευταίων ΠΑΕ θα φανεί πώς θα βαδίσει την επόμενη τετραετία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν κοντράρουν τον Αλαφούζο, τότε το ποδόσφαιρό μας θα μπει σε μια εποχή ευρύτερης συναίνεσης και συνεργασίας για τη βελτίωσή του. Διαφορετικά οι κόντρες θα χτυπούν και πάλι κόκκινο… Εδώ και ένα 24ωρο κυκλοφορούν φήμες ότι επειδή δεν βγαίνουν τα «κουκιά» για την εκλογή του Αχ. Μπέου, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας, απέναντι από τον Γιάννη Αλαφούζο».

Από το Blogger.