Το πλάνο του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επόμενη ημέρα στη Super League

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζεται για την τρίτη θητεία του στην προεδρία της Super League, πανηγυρίζοντας την επανεκλογή του, μόλις έξι μήνες μετά την παραίτηση του.

Ο Γιάννης Αλαφούζος διεκδίκησε τη θέση του προέδρου της Super League, αλλά ηττήθηκε στις εκλογές από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με την πλειοψηφία των ομάδων να εκφράζουν τη στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και στο πλάνο του για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά αυτοδιοίκητο και μακριά από πολιτικούς και κυβερνήσεις. Να πάμε σε μια καλύτερη μέρα για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο”, ήταν το πρώτο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, η πλευρά του οποίου θεωρεί ότι η κυβέρνηση “επιχείρησε με άκομψο τρόπο να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών… αβαντάροντας απροσχημάτιστα τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός”.

“Η κυβέρνηση επιχείρησε να παραβιάζει βάναυσα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου κάνοντας παρεμβάσεις υπέρ του Αλαφούζου”, σχολίαζαν χαρακτηριστικά στην πειραϊκή ΠΑΕ κάνοντας λόγο για “τεράστια νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη απέναντι σε Αλαφούζο, ΑΕΚ, φίλους ΑΕΚ, στοιχηματζήδες, παραποδόσφαιρο και κυβέρνηση”, σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι πρώτες κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Super League

Ο νέος πρόεδρος της Super League είναι έτοιμος να σηκώσει μανίκια, με το πλάνο του να βασίζεται σε τρεις άξονες.

Πρώτον, στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να αυξηθούν περισσότερο τα έσοδα στον συνεταιρισμό και να πολλαπλασιαστεί η οικονομική ενίσχυση όλων των ΠΑΕ προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Δεύτερον, ο πρόεδρος της Super League είναι υπέρ της άμεσης τροποποίησης της προκήρυξης του επόμενου πρωταθλήματος, ώστε να υπάρξουν τρεις ζώνες playoffs και playouts. Μία ζώνη που θα μονομαχούν για την κατάκτηση του τίτλου οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4, μία που θα συμμετέχουν οι ομάδες 5-8 για τη διεκδίκηση του πέμπτου ευρωπαϊκού εισιτηρίου και μία που θα παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού οι ομάδες από 9-14.

Τέλος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στοχεύει στην ύπαρξη διευρυμένων συνεργασιών με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, τη Super League 2, την UEFA και τη FIFA προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πλάνο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που θα το οδηγήσει στο Top10 του ranking της UEFA.

Από το Blogger.