Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε ερώτηση στην Κομισιόν για Mundobasket και Euroleague


Η κόντρα της FIBA με τη Euroleague έχει δημιουργήσει έναν προγραμματισμό “έκτρωμα” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τους αγώνες για τα προκριματικά του Mundomasket 2023 να γίνονται με πολλές αναγκαστικές απουσίες για όλες της εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Το γεγονός έφερε χθες (11/11) μία “βαριά” ήττα της Ελλάδας από τη Λετονία και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτή αναφέρει τα εξής: «Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο αθλητικών διοργανώσεων συμπίπτουν με αποτέλεσμα να καθίσταται πρακτικά αδύνατον διεθνείς αθλητές να συμμετάσχουν και στις δύο.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ οδηγεί σε απαξίωση τόσο τις εθνικές ομάδες όσο και το ίδιο το άθλημα, καθώς οι διεθνείς παίκτες δεν μπορούν να αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες», σημειώνει στην ερώτησή του, υπογραμμίζοντας ότι «η αδυναμία συνεννόησης για την εναρμόνιση του προγράμματος των διοργανώσεων (καλεντάρι αγώνων) μεταξύ ομοσπονδιών και Euroleague έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την ανάπτυξη του μπάσκετ, υποβαθμίζοντας εν τέλει το άθλημα στα μάτια εκατομμυρίων φιλάθλων ανά την Ευρώπη».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι «η ΕΕ θα πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης του αθλητισμού», ο κ. Ζαγοράκης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «τι μέτρα πρόκειται να λάβει για τη διαφύλαξη του δικαιώματος συμμετοχής των ευρωπαίων καλαθοσφαιριστών στις εθνικές τους ομάδες» και «με ποιους τρόπους σκοπεύει να μεσολαβήσει (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) στη μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ FIBA και Euroleague, η οποία αποδεδειγμένα υπονομεύει το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Από το Blogger.