«Κόλλησαν» στο 0-0 ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στη Τούμπα!

ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στη Τούμπα, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Οι Θεσσαλονικείς άφησαν βαθμούς μες στο «σπίτι» τους και έμειναν στην τρίτη θέση της κατάταξης, στο -2 από την ΑΕΚ και μόλις στο +1 από τον Ολυμπιακό, που έχουν παιχνίδι λιγότερο. Πολύτιμο βαθμό πήραν οι «ασπρόμαυροι», έφθασαν στους 16 βαθμούς και είναι πλέον ενδέκατοι.

Στο 14' ο ΟΦΗ απείλησε με τον Ντίκο, έχοντας ανακόψει κάπως με τους πέντε χαφ το ρυθμό των γηπεδούχων. Στο 21' ο Μανδάς απέκρουσε το σουτ του Κωνσταντέλια, όπως και στο 27' την κεφαλιά του Ολιβέιρα. Εκπληκτική επέμβαση του Κοτάρσκι στο σουτ του Ντίκο στο 32' στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί μετά την ωραία κάθετη του Τοράλ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα και να κάνει φάσεις, ενώ σε κάθε γέμισμα οι στόπερ του ΟΦΗ έκοβαν. Με το ημίχρονο να λήγει δίχως τέρματα, καθώς δύο τελικές του Νάρεϊ ήταν πολύ άστοχες.

Ο ΠΑΟΚ είχε φάση με τον Νάρεϊ στο 48' σε μια ίδια εικόνα παιχνιδιού στο ξεκίνημα της επανάληψης. Πολύ κακό σουτ του Ολιβέιρα στο 54' με την ομάδα του να αγχώνεται. Νέο άστοχο σουτ του Νάρεϊ στο 55' και ο Λουτσέσκου έκανε διαρκώς έντονες παρατηρήσεις για πιο ορθόδοξο παιχνίδι από την ομάδα του. Και αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Μπράντον Τόμας για περισσότερες λύσεις στην αντίπαλη περιοχή. Με τον Ζίβκοβιτς να πηγαίνει αριστερός μπακ και να υπάρχει δίδυμο στην επίθεση.

Στο 66' ο Αουγκούστο σκόραρε με το κεφάλι, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε για οφσάιντ του Σάστρε που έκανε την ωραία σέντρα. Στο 75' ο Μανδάς έκανε έξοχη απόκρουση στο σουτ του Ολιβέιρα, ενώ στο 78' ο Βιεϊρίνια δοκίμασε από μακριά χωρίς τύχη. Ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 81' με τον Ντίκο που πλαγιοκόπησε αλλά η σέντρα σουτ δεν βρήκε συμπαίκτη.

Το ματς έγινε νευρικό και με εντάσεις, στο 87' ο Μανδάς μπλόκαρε την κεφαλιά του Κωνσταντέλια, ενώ στο 90' σε γρήγορη επίθεση του ΠΑΟΚ ο Αουγκούστο πέρασε για τον Τόμας με τον Μανδά να προλαβαίνει και να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, με τον Μανδά να κάνει πάλι τρομερή απόκρουση σε σουτ του Ολιβέιρα στο 91! Στο 92' ο ΟΦΗ είχε δοκάρι σε αντεπίθεση με τον Ντίκο να περνάει στον Περέα που σούταρε προς την εστία και τράνταξε το δοκάρι στη μεγάλη ευκαιρία για το «διπλό»! 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (74’ Βιεϊρίνια), Ραφα Σοάρες (65’ Τόμας), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σβαμπ (74’ Ντάντας), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα , Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Τοράρινσον, Διαμαντής (72’ Γιαννούλης), Βούρος, Πασαλίδης, Μεγιάδο (57’ Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ (72’ Νέιρα) Μπαλογιάννης, Ντίκο (93’ Τσιλιανίδης).

Από το Blogger.