Θάνατος 20χρονου ποδοσφαιριστή στη Καρδίτσα: Ισχαιμία μυοκαρδίου η αιτία – Καθαρές οι εξετάσεις του

Ισχαιμία του μυοκαρδίου ήταν τελικά η αιτία που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή χθες, Κυριακή, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Καραϊσκάκης Μαυρομματίου – Δόξα Αμπέλου ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής στην Καρδίτσα, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η ιατροδικαστής θα προχωρήσει και σε διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το επόμενο διάστημα.
«Καθαρός» ο 20χρονος

Σοκαρισμένος από αιφνίδιο χαμό του 20χρονου είναι ο προπονητής του, Αθανάσιος Παλαντζάς. Ο ίδιος τόνισε ότι ο αθλητής δεν είχε προβλήματα υγείας καθώς είχε υποβληθεί σε εξετάσεις.

«Ως είθισται έκανε παθολογικές εξετάσεις στις 15 Αυγούστου για να διαπιστωθεί ότι μπορεί να παίξει σε αγώνες, οι οποίες ήταν πεντακάθαρες. Το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για κάποια ενόχληση», είπε.

Όσο για την κατάρρευσή του και τι ακολούθησε δήλωσε:

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Στο 17ο λεπτό του αγώνα Καραϊσκάκης Μαυρομματίου – Δόξα Αμπέλου έπεσε στο έδαφος, ενώ περπατούσε κοντά στο κόρνερ, χωρίς να υπάρχει αντίπαλος γύρω του. Αμέσως έσπευσε ο γιατρός της αναμέτρησης αλλά και ένας συμπαίκτης του, φοιτητής της Ιατρικής, οι οποίοι προσπάθησαν να ανακτήσουν τις αισθήσεις του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από 10 λεπτά παρασχέθηκαν στον ποδοσφαιριστή οι πρώτες βοήθειες και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ενώ  στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου κι από κει στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, χωρίς, όμως, να μπορεί να γίνει κάτι για να επανέλθει στη ζωή.

«Γιατρός υπήρχε στον αγώνα, αλλά δεν υπήρχε απινιδωτής. Καλό θα είναι να υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα, μακάρι να είναι το τελευταίο θύμα», τόνισε ο κ. Παλαντζάς.
Στο πένθος η τοπική κοινωνία

Η τοπική κοινωνία της Καρδίτσας είναι πραγματικά «παγωμένη» από το τραγικό περιστατικό.

Ως ένδειξη πένθους, η Ένωση Ποδοσφαιριστών Καρδίτσας αποφάσισε με ψήφισμα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων της ερχόμενης αγωνιστικής ενώ αντί στεφάνου στην κηδεία του νεαρού θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα».

 newsbreak.gr

Από το Blogger.