«Σίφουνας» η ΑΕΚ στο Περιστέρι! - «Σκόρπισε» 5-0 τον Ατρόμητο

Σαν «Σίφουνας» πέρασε η ΑΕΚ από το Περιστέρι, «σκορπίζοντας» 5-0 τον Ατρόμητο, με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Εσέκιελ Πόνσε ο οποίος έκανε χατ-τρικ, ενώ μέχρι αυτό το ματς είχε πετύχει δύο γκολ στη σεζόν. Ο Κάλενς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα, ενώ τον θρίαμβο της Ένωσης ολοκλήρωσε ο Γιόνσον με ωραία γυριστή κεφαλιά.

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει γκολ στην πρώτη της τελική σε 87 δευτερόλεπτα αγώνα. Σκόρερ ήταν ο Πόνσε που πέτυχε το πρώτο του γκολ από τις 21 Σεπτεμβρίου και το μεγάλο διπλό στο Μπράιτον.

Η Ένωση έχασε πολύ καλή στιγμή να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 5′ με το ωραίο γυριστό σουτ του Γιόνσον, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Στο 15′ ήταν η σειρά του Κάλενς να απειλήσει με ωραίο σουτ, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε. Δεν είχε την ίδια αντίδραση λίγα δευτερόλεπτα μετά όταν ο Πόνσε με κοντινή προβολή, πρόλαβε τον Τσιντώτα και την έστειλε στα δίχτυα.

Σταδιακά ο Ατρόμητος προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και να πιέσει τα καρέ της ΑΕΚ, όμως η Ένωση ήταν αυτή που είχε και πάλι την ευκαιρία με την ωραία ενέργεια του Τσούμπερ μέσα στην περιοχή, όμως ο Τσιντώτας τον σταμάτησε. Η πρώτη τελική των γηπεδούχων στο ματς ήταν στο 33ο λεπτό με την κεφαλιά του Βαλένσια, η οποία πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά με το ωραίο δυνατό σουτ του Γιόνσον, το οποίο αποσόβησε ο Τσιντώτας παραχωρώντας κόρνερ. Από αυτό ήρθε και το τρίτο γκολ της Ένωσης με τον Κάλενς στο 35′. Η τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΚ ήταν στο 42′ με το σουτ του Κούεν εκτός περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να τον σταματά.

Ο Σάσα Ίλιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ατρόμητο, ρίχνοντας στο χορτάρι τον Αντζιέλσκι και μαζί με τον Βέργο είχε δύο φορ στο χορτάρι.

Ωστόσο η ΑΕΚ ήλεγξε πλήρως το ματς και έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά απείλησε με τον Κάλενς μέσα στην περιοχή με ωραίο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Τσούμπερ έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε.

Στο 58′ η ΑΕΚ όμως βρήκε το γκολ με τον Εσέκιελ Πόνσε που έκανε χατ-τρικ και έβαλε διαστάσεις θριάμβου στην άνετη νίκη των κιτρινόμαυρων. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν για το πέμτπο γκολ. Αρχικά στο 65′ ο Τσούμπερ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και αφού συνδυάστηκε ωραία με τον Γκατσίνοβιτς έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ωστόσο στο 67′ βρήκε το γκολ με την υπέροχη κεφαλιά του Γιόνσον, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Πήλιου. Μετά το πέμπτο γκολ η ΑΕΚ έριξε στροφές και το 5-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46΄ Τσιακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62΄ Ντε Μποκ), Κούντε (46΄ Ανγκιέλσκι), Γκονζάλεζ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (62΄ Ρομπάιγ), Βέργος, Βαλένσια (63΄ Ντιρξ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68΄ Φερνάντες), Άμραμπατ (68΄ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73΄ Πιζάρο), Τσούμπερ (73΄ Φαν Βέερτ), Πόνσε (68΄ Αραούχο).

Από το Blogger.